Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis De Esch in Vaals

Woonhuis

Eschberg 5
6291NK Vaals
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Huis De Esch

Buitenhuis, XVIII, van baksteen met verdieping en mansardedak. Zeer brede voorgevel in het midden voorzien van een verhoogde partij met fronton; de ingang in het midden met een gebeeldhouwde omlijsting, waarboven zich een smeedijzeren balcon bevindt. Segmentboogomlijstingen van Naamse steen. Dakkapellen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36701
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis De Esch in Vaals

Kapel Camillianenklooster (thans Museum Vaals)

Eschberg 7
Vaals
Inleiding Neo-romaanse KLOOSTERKAPEL, in 1908 gebouwd voor de Paters Camillianen. De kapel is een aanbouw van het landhuis de Esch, XVIII, ..

De Weijerhof: hoeve van baksteen

Weijerweg 2
Vaals
Hoeve van baksteen, XVIII, gelegen aan een binnenplaats. Tussendorpelkozijnen en ingang van Naamse steen. Deel uitmakend van het complex, ho..

Weijerhof: perceelsgedeelte onder een dak met het nr 2, onderdeel van hoeve

Weijerweg 3
Vaals
Perceelsgedeelte onder een dak met het nr 2. Pand deel uitmakend van het complex Weyerhof, hoeve van baksteen, gelegen aan een binnenplaats...

Drie stuwvijvers met bijbehorende sluisjes en duikers

Weijerweg 4
Vaals
Complexonderdeel 2 Omschrijving Drie stuwvijvers met bijbehorende sluisjes en duikers waarvan twee kleine vijvers ten noorden van de U-vor..

Sluisje in de Zieversbeek

Weijerweg 4
Vaals
Complexonderdeel 3 Omschrijving Sluisje in de Zieversbeek, een keermuur bestaande uit baksteen en betonreparatie, de andere keermuur verk..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)