Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Obelisk in Vaals

Overig

Beemderlaan 7
6291GM Vaals
Limburg

Bouwjaar: 1792
Architect: Joseph Moretti?


Beschrijving van Obelisk

In het gemeentelijk park aan de Maastrichterlaan een obelisk van Naamse steen, 1792 opgericht in opdracht van J.A.von Clermont. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36636
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
De Obelisk na restauratie

De Obelisk is een stenen monument te midden van een vijver in Vaals in Nederlands Zuid-Limburg. Het is een hardstenen obelisk die Johann Arnold von Clermont in 1790 of 1792 liet oprichten om het noordelijke uiteinde van het domein van de familie Von Clermont te markeren. Deze familie speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Vaals.

De ontwerper was de Akense bouwmeester Joseph Moretti, de vaste architect van Von Clermont. De obelisk is een rijksmonument.


Monumenten in de buurt van Obelisk in Vaals

Apotheek Prickartz

Maastrichterlaan 58
Vaals
Inleiding Voormalig KURHOTEL, vervolgens kantoor van katholieke vakbond en pensioenfonds De Eendracht, winkel van Coöperatieve Vereeniging..

Voormalige kurzaal, halfvrijstaand in de wand van de Koperstraat

Koperstraat 2A
Vaals
Inleiding Voormalige KURZAAL, halfvrijstaand in de wand van de Koperstraat, XIX B, in eclectische stijl. Naderhand ingericht als bakkerij '..

Gedeelte van het binterimse huis

Koperstraat 4
Vaals
Gedeelte van het Binterimse huis. Pand met twee verdiepingen uit 1790, met geblokte hoeklisenen. Segmentboogvensters in omlijstingen van Naa..

Gedeelte van het binterimse huis

Koperstraat 6
Vaals
Gedeelte van het Binterimse Huis. TWEE PANDEN uit 1790 met twee verdiepingen, middenrisaliet en hoeklisenen. Segmentboogvensters in omlijsti..

Hotel-restaurant Aachener Hof

Maastrichterlaan 104
Vaals
Inleiding Voormalig HOTEL-RESTAURANT Aachener Hof, 1903, in eclectische stijl. Hoekpand met een dominante plaats in de lineaire bebouwingss..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)