Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gedeelte van het binterimse huis in Vaals

Woonhuis

Koperstraat 6
6291AJ Vaals
Limburg

Bouwjaar: 1790
Architect: Jakob Couven


Beschrijving van Gedeelte van het binterimse huis

Gedeelte van het Binterimse Huis. TWEE PANDEN uit 1790 met twee verdiepingen, middenrisaliet en hoeklisenen. Segmentboogvensters in omlijstingen van Naamse steen, die op de eerste verdieping geblokt zijn. In het middenrisaliet beneden rondboogvensters en ingang in blokwerk van Naamse steen; het smeedijzeren balkon daarboven is verdwenen. Onderpui gewijzigd. In de achter- en zijgevel segmentboogvensters in Naamse steen met samengestelde sluitstenen. Vormt een geheel met het buurnummer 4. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36627
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gedeelte van het binterimse huis in Vaals

Gedeelte van het binterimse huis

Koperstraat 4
Vaals
Gedeelte van het Binterimse huis. Pand met twee verdiepingen uit 1790, met geblokte hoeklisenen. Segmentboogvensters in omlijstingen van Naa..

Voormalige kurzaal, halfvrijstaand in de wand van de Koperstraat

Koperstraat 2A
Vaals
Inleiding Voormalige KURZAAL, halfvrijstaand in de wand van de Koperstraat, XIX B, in eclectische stijl. Naderhand ingericht als bakkerij '..

Apotheek Prickartz

Maastrichterlaan 58
Vaals
Inleiding Voormalig KURHOTEL, vervolgens kantoor van katholieke vakbond en pensioenfonds De Eendracht, winkel van Coöperatieve Vereeniging..

Dubbel woonhuis

Lindenstraat 13
Vaals
Inleiding Vml. DUBBEL WOONHUIS in de wand van de Lindenstraat. Omstreeks 1900 gebouwd in eclectische stijl en thans in gebruik als dubbele ..

Dubbel woonhuis met winkel

Lindenstraat 9
Vaals
Inleiding Vml. DUBBEL WOONHUIS MET WINKEL in de gesloten wand van de Lindenstraat. Omstreeks 1900 gebouwd in eclectische stijl en thans in ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)