St. Pauluskerk in Vaals

Bouwjaar: 1893 (gewijd)
Architect: Johannes Kayser

(1 recensie)

Beschrijving van St. Pauluskerk

St.Paulus, gewijd 1893, J.Kayser. Neogotische KRUISBASILIEK MET TOREN, bekroond door een achthoekige lantaarn met hoekpinakels in het verlengde van de zuiderzijbeuk. Achthoekige doopkapel op de noord-westhoek van het schip. Exterieur met rijkelijke toepassing van geglazuurde steen. Ronde pijlers met kolonetten, kruisribgewelven met gedrukte welvingslijn. Neogotische inventaris grotendeels nog aanwezig. Klokkenstoel met gelui bestaande uit een klok van een anonieme gieter, 1834, diam. 70 cm en drie moderne klokken. In een zijbeuk staat buiten gebruik opgesteld een mechanisch smeedijzeren torenuurwerk, 1792. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Recensies en ervaringen (1)

St. Pauluskerk
5
Recensie door: ()
De St.Pauluskerk in Vaals is een schitterende neogotische kruisbaseliek. Ik maak regelmatig vakantie in de buurt van Vaals. Elke keer bezoek ik de kerk en geniet van het mooie interieur. De kerk is goed onderhouden. Ik krijg er elke keer weer een rustgevend gevoel. In dit gebouw voel ik me veilig.Ik hoop dat andere mensen er ook zo over denken.