Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Courtine XI-I in Gorinchem

Militair Object

Vijfde Uitgang 6
4201XG Gorinchem
Zuid Holland


Beschrijving van Courtine XI-I

21. COURTINE XI-I MET V.M. WACHTHUIS. (Vijfde uitgang bij 6) Gebroken courtine met: - een coupure in de wal nabij bastion I t.b.v. de Lingesluis; - begrenzing aan de zijde van het voorliggend open water (Linge) op de waterlijn; - even ten oosten van de Lingesluis, achter de hoofdwal, het voormalige wachthuis aan de Linge uit pl.m. 1500 (Blauwe Torenstraat 3). Nagenoeg rechthoekig gebouw onder hoog met pannen gedekt zadeldak; in de zuidgevel twee getoogde poortjes, enkele vensters met middenstijlen en een hijsluik. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 365900
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Courtine XI-I in Gorinchem

Voormalig kruitmagazijn

Vijfde Uitgang 5
Gorinchem
Inleiding Voormalig KRUITMAGAZIJN gebouwd in 1837-1838 in een voor utilitaire gebouwen kenmerkende Traditioneel Ambachtelijk stijl. Onder l..

Voormalig wachthuis

Blauwe Torenstraat 3
Gorinchem
Voormalig wachthuis aan de Linge, reeds genoemd in 1586 en oorspronkelijk opgenomen binnen het bolwerk Roodenborch. Door de nieuwe omwalling..

Bastion XI

Vijfde Uitgang 1
Gorinchem
20. BASTION XI MET KRUITMAGAZIJN, VIJFDE UITGANG EN KAZEMAT. (Vijfde Uitgang bij 1;3;5)Hol bastion met: - op het terreplein nabij de rechte..

Nooit Volmaakt

Bagijnenwal 38
Gorinchem
Molen. Hoge stellingmolen "Nooit volmaakt", 1772. Korenmolen.

Bastion I

Bagijnenwal 36
Gorinchem
1. BASTION I MET BEER. (Bagijnewal bij 36). Vol bastion met: - voor de saillant een dam ter lengte van 40 meter, aansluitend op een beer (..

Kaart & Routeplanner

Route naar Courtine XI-I in Gorinchem