Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bastion VI in Gorinchem

Militair Object

Bastion VI Tolsteeg
4200AA Gorinchem
Zuid Holland


Beschrijving van Bastion VI

10. BASTION VI MET AFFUITLOODS. (Tolsteeg bij 2)Hol, onregelmatig gevormd bastion met: - op het terreplein een gemetselde negentiende eeuwse affuitloods, vrijwel vierkant van vorm met dubbel met pannen gedekt schilddak; aan de straatzijde voorzien van twee deuropeningen met halfronde ontlastingsbogen, aan de rechterzijde van drie rechthoekige deuropeningen; - voor de rechterface de Duivelsgracht; - voor de linkerflank en -face het laaggelegen voorterrein. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 365889
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bastion VI in Gorinchem

Tolhuis

Molenstraat 109
Gorinchem
V.m.Tolhuis. Imponerend bouwwerk (1598), dat de Molenstraat aan de Zuidzijde afsluit. Haakse plattegrond met op de hoek zware toren met spit..

Huis met gepleisterde lijstgevel met inrijpoort

Molenstraat 60
Gorinchem
HUIS met gepleisterde lijstgevel (XIX A) met inrijpoort.

Huis met tot topgevel met gezwenkte contouren gewijzigde trapgevel van gele en rode steen met ontlastingsbogen en muurankers

Tolsteeg 3
Gorinchem
Huis met tot topgevel met gezwenkte contouren gewijzigde trapgevel (1687) van gele en rode steen met ontlastingsbogen en muurankers. Pui (XV..

Huis met gepleisterde lijstgevel. Dakvenster met vleugelstukken, in het schilddak

Molenstraat 58
Gorinchem
Belangrijk voor de situatie van het Tolhuis. HUIS met gepleisterde lijstgevel (XIX A). Dakvenster met vleugelstukken, in het schilddak.

't Wapen van Dantzig

Molenstraat 97
Gorinchem
Geisoleerd temidden van moderne bebouwing. Huis met gepleisterde gevel onder moderne lijst. Gevelsteen met wapenschild en leeuwen alsmede tw..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)