Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bastion II in Gorinchem

Militair Object

Nieuwe Walsteeg 6
4201JH Gorinchem
Zuid Holland


Beschrijving van Bastion II

3. BASTION II. (Nieuwe Walsteeg bij 6). Hol, onregelmatig gevormd bastion met: - op het terreplein twee katten nabij de linkerface, alsmede enkele emplacementen met traversen achter de rechterface. - voorliggende gracht ter breedte van plm. 60 meter voor de rechterface en open water (Merwedekanaal) voor de linkerface. Dit complexdeel wordt voor wat betreft de percelen nr 3332 en nr 3917 aan de noordoostzijde begrensd door een lijn evenwijdig aan de noordoostgrens van perceel nr 3852 (ter plaatse), op een afstand van 60 meter van die noordoostgrens. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 365882
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bastion II in Gorinchem

Courtine I-II

Walstraat 2
Gorinchem
2. COURTINE I-II MET VOORMALIGE LAAG-ARKELPOORT. (Walstraat bij 2). Courtine met: - voorliggende gracht ter breedte van pl.m. 50 meter. Na..

De Lindenborg (voormalige ziekengastenhuis)

Haarstraat 39
Gorinchem
V.M. ZIEKENGASTHUIS, vanwege de witgepleisterde voorgevel in de door rijksbouwmeester W.N. Rose beinvloede, eclectische trant. Gebouwd 1866-..

Huis met gaaf bewaarde tuitgevel met deur, voorzien van klopper en neo-gotisch bovenlicht

Haarstraat 58
Gorinchem
Huis met gaaf bewaarde tuitgevel (XVIII D) met deur, voorzien van klopper en neo-gothisch bovenlicht. Schuif- en draairamen (XIX A).

Bastion I

Bagijnenwal 36
Gorinchem
1. BASTION I MET BEER. (Bagijnewal bij 36). Vol bastion met: - voor de saillant een dam ter lengte van 40 meter, aansluitend op een beer (..

Laetitia

Haarstraat 27
Gorinchem
Statig patriciershuis. Gevel XVIII B met onder de kroonlijst, welke met spiegels versierd is. Lod.XIV-consoles. Schuif- en draairamen (XIX A..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)