Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Courtine I-II in Gorinchem

Militair Object

Walstraat 2
4201KL Gorinchem
Zuid Holland


Beschrijving van Courtine I-II

2. COURTINE I-II MET VOORMALIGE LAAG-ARKELPOORT. (Walstraat bij 2). Courtine met: - voorliggende gracht ter breedte van pl.m. 50 meter. Nabij het midden de v.m. Laag-Arkelpoort, een open doorgang in de wal tussen twee gemetselde keermuren met schotbalksponningen; aan de stadszijde twee vleugelmuren. - voor de poort een dam met duiker. Dit complexdeel wordt voor wat betreft perceel 3917 aan de noordzijde begrensd door een lijn evenwijdig aan de zuidgrens van het perceel en op een afstand van 100 meter van die zuidgrens. Het wordt voor wat betreft de percelen 3336 en 3337 aan de noordzijde begrensd door een lijn in het verlengde van bovenbedoelde lijn. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 365881
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Courtine I-II in Gorinchem

Bastion I

Bagijnenwal 36
Gorinchem
1. BASTION I MET BEER. (Bagijnewal bij 36). Vol bastion met: - voor de saillant een dam ter lengte van 40 meter, aansluitend op een beer (..

Nooit Volmaakt

Bagijnenwal 38
Gorinchem
Molen. Hoge stellingmolen "Nooit volmaakt", 1772. Korenmolen.

Bastion II

Nieuwe Walsteeg 6
Gorinchem
3. BASTION II. (Nieuwe Walsteeg bij 6). Hol, onregelmatig gevormd bastion met: - op het terreplein twee katten nabij de linkerface, alsmed..

Courtine XI-I

Vijfde Uitgang 6
Gorinchem
21. COURTINE XI-I MET V.M. WACHTHUIS. (Vijfde uitgang bij 6) Gebroken courtine met: - een coupure in de wal nabij bastion I t.b.v. de Linge..

De Lindenborg (voormalige ziekengastenhuis)

Haarstraat 39
Gorinchem
V.M. ZIEKENGASTHUIS, vanwege de witgepleisterde voorgevel in de door rijksbouwmeester W.N. Rose beinvloede, eclectische trant. Gebouwd 1866-..

Kaart & Routeplanner

Route naar Courtine I-II in Gorinchem

Foto's (1)