Meer dan 63.000 rijksmonumenten

In oorsprong ten behoeve van de naastgelegen korenmolen 'de Hoop' gebouwde molenaarswoning, bestaande uit een verdiepingloos pand onder met blauwe pannen gedekt zadeldak tussen tuitgevels, met aan de .. in Rozenburg

Molenweg 28
3181AT Rozenburg (gemeente Rotterdam)

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw

Beschrijving van In oorsprong ten behoeve van de naastgelegen korenmolen 'de Hoop' gebouwde molenaarswoning, bestaande uit een verdiepingloos pand onder met blauwe pannen gedekt zadeldak tussen tuitgevels, met aan de ..

In oorsprong ten behoeve van de naastgelegen korenmolen 'de Hoop' gebouwde 19e-eeuwse MOLENAARSWONING, bestaande uit een verdiepingloos pand onder met blauwe pannen gedekt zadeldak tussen tuitgevels, met aan de achterzijde twee aanbouwen onder lessenaarsdak, waarvan het zuidoostelijke gemengd is gedekt met rode en blauwe pannen en het zuidwestelijke met uitsluitend rode pannen, gescheiden door een brandmuur. Het geheel is uitgevoerd in gele ijsselsteen, deels gepleisterd. In de voorgevel de ingang met houten paneeldeur, drie zesruitsschuifvensters; in de lange oostgevel twee T-vensters en een zij-ingang; de westelijke zijgevel is vrijwel blind. De zuidwestelijke aanbouw bevat aan de noordzijde twee halfronde stalvensters. Kenmerkende 19e-eeuwse molenaarswoning in eenvoudige, traditionele trant, uitsluitend van belang wegens de relatie met de naastgelegen korenmolen 'de Hoop'. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)