Meer dan 63.000 rijksmonumenten


In oorsprong ten behoeve van de naastgelegen korenmolen 'de Hoop' gebouwde molenaarswoning, bestaande uit een verdiepingloos pand onder met blauwe pannen gedekt zadeldak tussen tuitgevels, met aan de .. in Rozenburg

Woonhuis

Molenweg 28
3181AT Rozenburg (gemeente Rotterdam)
Zuid Holland

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van In oorsprong ten behoeve van de naastgelegen korenmolen 'de Hoop' gebouwde molenaarswoning, bestaande uit een verdiepingloos pand onder met blauwe pannen gedekt zadeldak tussen tuitgevels, met aan de ..

In oorsprong ten behoeve van de naastgelegen korenmolen 'de Hoop' gebouwde 19e-eeuwse MOLENAARSWONING, bestaande uit een verdiepingloos pand onder met blauwe pannen gedekt zadeldak tussen tuitgevels, met aan de achterzijde twee aanbouwen onder lessenaarsdak, waarvan het zuidoostelijke gemengd is gedekt met rode en blauwe pannen en het zuidwestelijke met uitsluitend rode pannen, gescheiden door een brandmuur. Het geheel is uitgevoerd in gele ijsselsteen, deels gepleisterd. In de voorgevel de ingang met houten paneeldeur, drie zesruitsschuifvensters; in de lange oostgevel twee T-vensters en een zij-ingang; de westelijke zijgevel is vrijwel blind. De zuidwestelijke aanbouw bevat aan de noordzijde twee halfronde stalvensters. Kenmerkende 19e-eeuwse molenaarswoning in eenvoudige, traditionele trant, uitsluitend van belang wegens de relatie met de naastgelegen korenmolen 'de Hoop'. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 364798
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van In oorsprong ten behoeve van de naastgelegen korenmolen 'de Hoop' gebouwde molenaarswoning, bestaande uit een verdiepingloos pand onder met blauwe pannen gedekt zadeldak tussen tuitgevels, met aan de .. in Rozenburg

De Hoop

Molenweg 30
Rozenburg (Gemeente Rotterdam)
KORENMOLEN 'de Hoop', blijkens opschrift op het wiekenkruis uit 1887 daterend en gebouwd als ronde bakstenen stellingmolen met rondom verspr..

't Oude Jachthuis, gebouwd in 1889, oorspronkelijk met één gemetselde bouwlaag en direct daarop de kap. In 1902 is het huis opgebouwd met een ex ..

Molenweg 22
Rozenburg (Gemeente Rotterdam)
Inleiding Voormalig JACHTHUIS, thans woonhuis, gebouwd omstreeks 1880 in een sobere Chalet-stijl. Het pand is iets teruggerooid van de Mole..

Dubbele dienstwoning

Vlaardingsedijk 9
Maassluis
Inleiding Vrijstaande dubbele DIENSTWONING bestemd voor hulp-machinist en sluiswachter, met omliggende tuin, deel uitmakend van het boezemg..

Dieselgemaal Mr.Dr. C.P. Zaayer

Vlaardingsedijk 6
Maassluis
Inleiding Machinegebouw voor dieselmotoren en pompen, centraal gesitueerd hoofdonderdeel van het boezemgemaalcomplex Mr.Dr.C.P. Zaayer. ..

Dienstwoning

Vlaardingsedijk 6
Maassluis
Inleiding Vrijstaande DIENSTWONING met omliggende tuin, bestemd voor de chef-machinist, deel uitmakend van het boezemgemaalcomplex Mr. Dr. ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)