Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vlaggenmast in Snouck van Loosenpark in Enkhuizen

Overig

Snouck van Loosenpark 18
1601ER Enkhuizen
Noord Holland


Beschrijving van Vlaggenmast in Snouck van Loosenpark

Hoogopgaande VLAGGEMAST op vierkante in neo-Lodewijk XIV-trant in hout uitgevoerde, zich verjongende sokkel met rondom drie roodgekleurde halve bol-decoraties, en met in de top een vergulde windwijzer met de uitgespaarde letters S v L, ter herinnering aan de stichtster van het Snouck van Loosenpark. Vlaggemast, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 359693 en uitsluitend als zodanig van belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 359810
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vlaggenmast in Snouck van Loosenpark in Enkhuizen

woonhuis

Snouck van Loosenpark 18
Enkhuizen
Noordwestelijk binnen het cirkelvormig plantsoen in het Snouck van Loosenpark gesitueerde DUBBELWONING op rechthoekige plattegrond met aan d..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 20
Enkhuizen
Noordwestelijk aan de buitenring van het cirkelvormig plantsoen in het Snouck van Loosenpark gesitueerde DUBBELWONING op rechthoekige platte..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 16
Enkhuizen
Zuidwestelijk binnen het cirkelvormig plantsoen in het Snouck van Loosenpark gesitueerde dubbelwoning op rechthoekige plattegrond met aan dr..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 22
Enkhuizen
Centraal noordelijk in het Snouck van Loosenpark gesitueerde reeks van acht, telkens gespiegelde, WONINGEN op rechthoekige plattegrond met a..

weg en waterwerk

Snouck van Loosenpark 22
Enkhuizen
Gemetselde BOOGBRUG over de slingerende waterpartij, met aan beide zijden drie behakte stenen ter versiering van de rondboog en voorts gebog..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)