Meer dan 63.000 rijksmonumenten


kasteel buitenplaats in Enkhuizen

Kasteel Buitenplaats

Snouck van Loosenpark 1
1601EP Enkhuizen
Noord Holland


Beschrijving van kasteel buitenplaats

Aan het eind van de zuidoostwaarts uitzwenkende waterpartij achter de opzichterswoning gesitueerd WATERVOGELHUIS, opgetrokken op een enigszins geknikte plattegrond, met bakstenen voet, in houten vakwerk met kruisvormen uitgevoerde bovenbouw met vierruitsvensters onder samenstel van met rode pannen gedekte zadel- en wolfdaken met overstek en met eenzelfde dakkapel als bij de woonhuizen in het midden van de lange noordwestzijde, die voorts links in de gevel een boogvormige ingang heeft. Watervogelhuis, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 359693 en uitsluitend als zodanig van belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 359805
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van kasteel buitenplaats in Enkhuizen

woonhuis

Snouck van Loosenpark 1
Enkhuizen
Als OPZICHTERSWONING bij het Snouck van Loosenpark in de zuidoosthoek daarvan gebouwd, vrijstaand woonhuis op onregelmatige kruisvormige pla..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 2
Enkhuizen
Zuidelijk van het monumentale toegangshek gesitueerde dubbelwoning, gebouwd op een rechthoekige plattegrond met inwaartse sprongen nabij de ..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 8
Enkhuizen
Oostzuidoostelijk aan de buitenring van het cirkelvormig plantsoen in het Snouck van Loosenpark gesitueerde, vrijstaande WONING op T-vormige..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 14
Enkhuizen
Zuidoostelijk binnen het cirkelvormig plantsoen in het Snouck van Loosenpark gesitueerde DUBBELWONING op rechthoekige plattegrond met aan dr..

Pomp gelegen tussen de zuiderhaven en het snouck van loosenpark

Zuiderhaven (bij)
Enkhuizen
Inleiding POMP gelegen tussen de Zuiderhaven en het Snouck van Loosenpark. De door C.B. Posthumus Meyjes ontworpen pomp dateert uit 1897 e..

Kaart & Routeplanner

Route naar kasteel buitenplaats in Enkhuizen

Foto's (1)