Meer dan 63.000 rijksmonumenten


weg en waterwerk in Enkhuizen

Weg En Waterwerk

Snouck van Loosenpark 22
1601ER Enkhuizen
Noord Holland


Beschrijving van weg en waterwerk

Gemetselde BOOGBRUG over de slingerende waterpartij, met aan beide zijden drie behakte stenen ter versiering van de rondboog en voorts gebogen brugleuningen, uitgevoerd op een hardstenen plint met gemetselde pijlers waartussen sierlijk gesmede hekwerkjes en waarboven een gemetselde band met tandlijsten in gele siersteen, het geheel afgesloten door een hardstenen lijst. De zuidelijke brugleuning heeft in het midden voorts een hoge gietijzeren lantaarn met reliƫf. Boogbrug deel uitmakend van het complex met monumentnummer 359693 en uitsluitend als zodanig van belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 359800
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van weg en waterwerk in Enkhuizen

woonhuis

Snouck van Loosenpark 22
Enkhuizen
Centraal noordelijk in het Snouck van Loosenpark gesitueerde reeks van acht, telkens gespiegelde, WONINGEN op rechthoekige plattegrond met a..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 20
Enkhuizen
Noordwestelijk aan de buitenring van het cirkelvormig plantsoen in het Snouck van Loosenpark gesitueerde DUBBELWONING op rechthoekige platte..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 18
Enkhuizen
Noordwestelijk binnen het cirkelvormig plantsoen in het Snouck van Loosenpark gesitueerde DUBBELWONING op rechthoekige plattegrond met aan d..

Vlaggenmast in Snouck van Loosenpark

Snouck van Loosenpark 18
Enkhuizen
Hoogopgaande VLAGGEMAST op vierkante in neo-Lodewijk XIV-trant in hout uitgevoerde, zich verjongende sokkel met rondom drie roodgekleurde ha..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 16
Enkhuizen
Zuidwestelijk binnen het cirkelvormig plantsoen in het Snouck van Loosenpark gesitueerde dubbelwoning op rechthoekige plattegrond met aan dr..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)