Meer dan 63.000 rijksmonumenten


overig in Enkhuizen

Overig

Snouck van Loosenpark 4
1601EP Enkhuizen
Noord Holland


Beschrijving van overig

Drieledig, poortvormig TOEGANGSHEK, bestaande uit in neo-Lodewijk XIV-trant uitgevoerde hardstenen pijlers en in siersmeedwerk uitgevoerde bogen, waarbij in de grote middenboog de naam "Snouck van Loosenpark" door middel van uitgespaarde letters is aangegeven en de boog voorts is voorzien van een vergulde spruitvormige bekroning. De lage pijlers aan de zijden worden bekroond door gebeeldhouwde mutsen, terwijl de hoge middenpijlers aan de straatzijde elk zijn voorzien van een gebeeldhouwd cartouche met gekleurd familiewapenschild in reliƫf en vergulde inscriptie, respectievelijk ter herinnering aan de eerste steenlegging in 1895 en aan de opening van het park in 1897; de middenpijlers worden voorts bekroond door kruisvormig geplaatste voluten met smeedijzeren lantaarns. Monumentaal toegangshek, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 359693 en als zodanig van belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 359795
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van overig in Enkhuizen

woonhuis

Snouck van Loosenpark 4
Enkhuizen
Noordelijk van het monumentale toegangshek gesitueerde reeks van vier telkens gespiegelde WONINGEN op een rechthoekige plattegrond met elk e..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 9
Enkhuizen
Oostnoordoostelijk aan de buitenring van het cirkelvormige plantsoen in het Snouck van Loosenpark gesitueerde, vrijstaande WONING op T-vormi..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 2
Enkhuizen
Zuidelijk van het monumentale toegangshek gesitueerde dubbelwoning, gebouwd op een rechthoekige plattegrond met inwaartse sprongen nabij de ..

Pomp gelegen tussen de zuiderhaven en het snouck van loosenpark

Zuiderhaven (bij)
Enkhuizen
Inleiding POMP gelegen tussen de Zuiderhaven en het Snouck van Loosenpark. De door C.B. Posthumus Meyjes ontworpen pomp dateert uit 1897 e..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 8
Enkhuizen
Oostzuidoostelijk aan de buitenring van het cirkelvormig plantsoen in het Snouck van Loosenpark gesitueerde, vrijstaande WONING op T-vormige..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)