Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in Enkhuizen

Woonhuis

Snouck van Loosenpark 22
1601ER Enkhuizen
Noord Holland


Beschrijving van woonhuis

Centraal noordelijk in het Snouck van Loosenpark gesitueerde reeks van acht, telkens gespiegelde, WONINGEN op rechthoekige plattegrond met alle een uitbouw aan de achterzijde, waarbij de vier woningen in het midden ten opzichte van de twee woningen aan beide zijden naar voren zijn gerooid en de twee middelste daarvan een gekoppelde uitbouw hebben, terwijl de twee uiterste woningen elk aan de lange zijde zijn voorzien van een licht middenrisaliet; voor het overige heeft de reeks dezelfde kenmerken als bij de woningen beschreven onder monumentnummer 359693. Woningreeks, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 359693 en als zodanig van belang (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 359755
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in Enkhuizen

weg en waterwerk

Snouck van Loosenpark 22
Enkhuizen
Gemetselde BOOGBRUG over de slingerende waterpartij, met aan beide zijden drie behakte stenen ter versiering van de rondboog en voorts gebog..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 20
Enkhuizen
Noordwestelijk aan de buitenring van het cirkelvormig plantsoen in het Snouck van Loosenpark gesitueerde DUBBELWONING op rechthoekige platte..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 18
Enkhuizen
Noordwestelijk binnen het cirkelvormig plantsoen in het Snouck van Loosenpark gesitueerde DUBBELWONING op rechthoekige plattegrond met aan d..

Vlaggenmast in Snouck van Loosenpark

Snouck van Loosenpark 18
Enkhuizen
Hoogopgaande VLAGGEMAST op vierkante in neo-Lodewijk XIV-trant in hout uitgevoerde, zich verjongende sokkel met rondom drie roodgekleurde ha..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 16
Enkhuizen
Zuidwestelijk binnen het cirkelvormig plantsoen in het Snouck van Loosenpark gesitueerde dubbelwoning op rechthoekige plattegrond met aan dr..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)