Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in Enkhuizen

Woonhuis

Snouck van Loosenpark 4
1601EP Enkhuizen
Noord Holland


Beschrijving van woonhuis

Noordelijk van het monumentale toegangshek gesitueerde reeks van vier telkens gespiegelde WONINGEN op een rechthoekige plattegrond met elk een uitbouw aan de achterzijde, waarvan de twee middelste zijn gekoppeld onder aangekapt lessenaarsdak; voor het overige dezelfde kenmerken als bij de woningen beschreven onder monumentnummer 359693 en als zodanig van belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 359709
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in Enkhuizen

overig

Snouck van Loosenpark 4
Enkhuizen
Drieledig, poortvormig TOEGANGSHEK, bestaande uit in neo-Lodewijk XIV-trant uitgevoerde hardstenen pijlers en in siersmeedwerk uitgevoerde b..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 9
Enkhuizen
Oostnoordoostelijk aan de buitenring van het cirkelvormige plantsoen in het Snouck van Loosenpark gesitueerde, vrijstaande WONING op T-vormi..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 2
Enkhuizen
Zuidelijk van het monumentale toegangshek gesitueerde dubbelwoning, gebouwd op een rechthoekige plattegrond met inwaartse sprongen nabij de ..

Pomp gelegen tussen de zuiderhaven en het snouck van loosenpark

Zuiderhaven (bij)
Enkhuizen
Inleiding POMP gelegen tussen de Zuiderhaven en het Snouck van Loosenpark. De door C.B. Posthumus Meyjes ontworpen pomp dateert uit 1897 e..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 8
Enkhuizen
Oostzuidoostelijk aan de buitenring van het cirkelvormig plantsoen in het Snouck van Loosenpark gesitueerde, vrijstaande WONING op T-vormige..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)