Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in Enkhuizen

Woonhuis

Snouck van Loosenpark 1
1601EP Enkhuizen
Noord Holland


Beschrijving van woonhuis

Als OPZICHTERSWONING bij het Snouck van Loosenpark in de zuidoosthoek daarvan gebouwd, vrijstaand woonhuis op onregelmatige kruisvormige plattegrond met in- en uitspringende partijen, waarbij de middenpartij met een bouwlaag is verhoogd en linksachter een gebogen erkerpartij is aangebracht; in de kap zijn eenvoudige driehoekige dakvensters toegepast. De ingang bevindt zich rechts van het middenrisaliet en is voorzien van een vijf treden tellende stoep en een geknikt afdak met gesneden schoorwerk en roodkleurige leien. Voor het overige heeft de zich door een grotere omvang en rijkere detaillering van de andere woningen onderscheidende opzichterswoning dezelfde kenmerken als bij de woningen beschreven onder monumentnummer 359693. OPZICHTERSWONING, deel uitmakend van het complex met het monumentnummer 359693 en als zodanig van belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 359699
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in Enkhuizen

kasteel buitenplaats

Snouck van Loosenpark 1
Enkhuizen
Aan het eind van de zuidoostwaarts uitzwenkende waterpartij achter de opzichterswoning gesitueerd WATERVOGELHUIS, opgetrokken op een enigszi..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 2
Enkhuizen
Zuidelijk van het monumentale toegangshek gesitueerde dubbelwoning, gebouwd op een rechthoekige plattegrond met inwaartse sprongen nabij de ..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 8
Enkhuizen
Oostzuidoostelijk aan de buitenring van het cirkelvormig plantsoen in het Snouck van Loosenpark gesitueerde, vrijstaande WONING op T-vormige..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 14
Enkhuizen
Zuidoostelijk binnen het cirkelvormig plantsoen in het Snouck van Loosenpark gesitueerde DUBBELWONING op rechthoekige plattegrond met aan dr..

Pomp gelegen tussen de zuiderhaven en het snouck van loosenpark

Zuiderhaven (bij)
Enkhuizen
Inleiding POMP gelegen tussen de Zuiderhaven en het Snouck van Loosenpark. De door C.B. Posthumus Meyjes ontworpen pomp dateert uit 1897 e..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in Enkhuizen

Foto's (1)