Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Landelijk pand met bekroonde ingang en vensters onder dwars schilddak met dakkapel en hoekschoorstenen (vormt een geheel met nr. 64b) in Akkrum

Woonhuis

Heechein 64 A
8491EN Akkrum (gemeente Boarnsterhim)
Friesland

Bouwjaar: ca. 1890 1890 ca. 1890


Beschrijving van Landelijk pand met bekroonde ingang en vensters onder dwars schilddak met dakkapel en hoekschoorstenen (vormt een geheel met nr. 64b)

Landelijk pand onder dwars schilddak met hoekschoorstenen. Boven vensters en ingang versierde bekroningen. Naast de ingang smalle zijlichten. Bijpassende dakkapel. Hall met stucwerk en ingebouwde klok; linkerzijkamer met gesneden schouw. Vormt een geheel met buurnummer 64 B. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35930
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Landelijk pand met bekroonde ingang en vensters onder dwars schilddak met dakkapel en hoekschoorstenen (vormt een geheel met nr. 64b) in Akkrum

Landelijk pand met bekroonde ingang en vensters onder dwars schilddak met dakkapel en hoekschoorstenen (vormt een geheel met nr. 64a)

Heechein 64B
Akkrum (Gemeente Boarnsterhim)
Landelijk pand onder dwars schilddak met hoekschoorstenen. Boven vensters en ingang versierde bekroningen. Naast de ingang smalle zijlicht..

Woonhuis van voorm. boerderij op vierkante plattegrond onder omlopend schilddak

Heechein 25
Akkrum (Gemeente Boarnsterhim)
Boerderij met woonhuis op vierkante plattegrond onder omlopend schilddak. Voorgevel in de eclectische vormen van het derde kwart 19e eeuw m..

Welgelegen, theekoepel

Heechein 5
Akkrum (Gemeente Boarnsterhim)
Inleiding THEEKOEPEL, 18de-eeuws, thans deel uitmakend van het complex Welgelegen dat bij testament werd gesticht door Suster van der Vegt ..

Welgelegen

Heechein 5
Akkrum (Gemeente Boarnsterhim)
Inleiding WOONGEBOUW Welgelegen uit 1927-1929, behorende tot het complex van die naam dat bij testament werd gesticht door Suster van der V..

Welgelegen, tuin en tuinmuur

Heechein 5
Akkrum (Gemeente Boarnsterhim)
Inleiding TUIN behorende bij het complex Welgelegen uit 1927-1929 dat bij testament werd gesticht door Suster van der Vegt (¿ 1924) en bes..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)