Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kruisstee De Kruisstee in Usquert

Boerderij

Westerhornseweg 13
9988NT Usquert (gemeente Eemsmond)
Groningen

Bouwjaar: 1607


Beschrijving van Kruisstee De Kruisstee

Boerderij de Kruisstee. Op een omgracht terrein gelegen kop-hals-rompboerderij waarvan het voorhuis zeven travee├źn diep is en twee vertrekken bevat. Op een kleine gevelsteen is het jaartal 1607 aangegeven. Het voorste vertrek beslaat de volle breedte van het voorhuis en heeft aan de binnenhoek een kastenwand boven een kelder. In de voorgevel twee en in de zijgevel vier stenen smalle vensters met tussendorpel. Tegen de voorgevel 17e eeuwse schouw op gebeeldhouwde hermen; in het fries tussen wapenstenen en voorstelling van de Verkondiging. In het achtervlak tegels waaronder vier tableaux. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35921
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kruisstee De Kruisstee in Usquert

Ophaalbrug over de Usquerdermaar

Westerhornseweg 13
Usquert (Gemeente Eemsmond)
Inleiding OPHAALBRUG uit de tweede helft van de 19de eeuw over de Usquerdermaar. De brug heeft heel vroeger waarschijnlijk bij boerderij "G..

Huize de Landbouw

Stationsstraat 2
Usquert (Gemeente Eemsmond)
Inleiding Een jaar na de opening van de spoorlijn Sauwerd-Roodeschool werd in 1895 tegenover het station het voormalige HOTEL De Landbouw g..

Rentenierswoning met aangebouwde schuur

Wadwerderweg 13
Usquert (Gemeente Eemsmond)
Inleiding RENTENIERSWONING met aangebouwde SCHUUR gebouwd in 1914 in opdracht van P.B. Bierema en M. Bierema-Dojes waarschijnlijk door arch..

Rentenierswoning

Wadwerderweg 11
Usquert (Gemeente Eemsmond)
Omschrijving In geelbruine baksteen opgetrokken RENTENIERSWONING op een trasraam van gesinterde baksteen. Het samengestelde dak is gedekt m..

Rentenierswoning, garage

Wadwerderweg 11
Usquert (Gemeente Eemsmond)
Omschrijving GARAGE, gelegen ten zuidoosten van de rentenierswoning, opgetrokken in een geelbruine baksteen op een gesinterde bakstenen tra..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)