Vuurtoren van Urk in Urk

Flevoland

Architect: J. Valk

(2 recensies)

Beschrijving van Vuurtoren van Urk

Uit 1844 daterende, ronde, bakstenen VUURTOREN naar ontwerp van J. Valk; gebouwd op fundament van uit 1617 daterende vuurtoren. De toren is 13.90 m. hoog, is gecementeerd en wit geschilderd en heeft 4 verdiepingen. Het uit 1901 daterende gietijzeren lichthuis - met koperen koepel en, voorzien van omloop met balustrade - is waarschijnlijk vervaardigd door de gieterij Reineveld te Delft. In de toren enige rondboogvensters. Staafankers. Gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige waarden en uit oogpunt van geschiedenis der technische ontwikkelingen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Recensies en ervaringen (2)

Vuurtoren van Urk
4
Recensie door: ()
Mooi om onze vuurtoren hier te zien! Een belangrijk gebouw voor onze gemeenschap. Al bijna 400 jaar oud. Kan ik op deze site meer foto's toevoegen? Groet, Jan
Vuurtoren van Urk
3
Recensie door: ()
Hier vind je nog meer informatie over de vuurtoren van Urk. http://www.zoekenvindalles.nl/topics/Vuurtoren-Urk-Informatie-Gegevens-Geschiedenis-Fotos/973