Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwars geplaatst huis op rechthoekige plattegrond. De sporenkap, waarvan de nokgording niet constructief verbonden is met het belendend perceel, is afgedekt met riet en pannen. T-vensters in de voorgev .. in Uitgeest

Woonhuis

Schevelstraat 1
1911CK Uitgeest
Noord Holland

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Dwars geplaatst huis op rechthoekige plattegrond. De sporenkap, waarvan de nokgording niet constructief verbonden is met het belendend perceel, is afgedekt met riet en pannen. T-vensters in de voorgev ..

Dwars geplaatst huis op rechthoekige plattegrond. De sporenkap, waarvan de nokgording niet constructief verbonden is met het belendend perceel, is afgedekt met riet en pannen. T-vensters in de voorgevel, 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35856
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwars geplaatst huis op rechthoekige plattegrond. De sporenkap, waarvan de nokgording niet constructief verbonden is met het belendend perceel, is afgedekt met riet en pannen. T-vensters in de voorgev .. in Uitgeest

Huis onder zadeldak, met rechthoekige plattegrond. Drie verdiepingen, trapgevel aan de voorzijde. Inwendig oorspronkelijke constructie met balken, kor ..

Schevelstraat 1
Uitgeest
Huis onder zadeldak, met rechthoekige plattegrond. Drie verdiepingen, trapgevel aan de voorzijde. Dateert uit de 17e eeuw. Inwendig oorspron..

Voormalig raadhuis. Gebouwtje met schilddak. De verdieping bereikbaar via een buitentrap naar een bordes

Kerkbuurt 3
Uitgeest
Voormalig raadhuis. Gebouwtje met schilddak, XVIId. De verdieping bereikbaar via een buitentrap naar een bordes.

Westtoren van de Hervormde Kerk

Kerkbuurt 1
Uitgeest
Toren. Westtoren van de Herv. Kerk. XIV, met gemetselde spits (in 1726 vernieuwd).

Hervormde Kerk. Schip met resten van een ouder dwarspand

Kerkbuurt 1
Uitgeest
Herv. Kerk. Schip XV, met resten van een ouder dwarspand, XIV; smaller driezijdig gesloten koor van omstreeks 1500 en portaal-aanbouw, 1635...

Voormalige Hervormde pastorie. Huizencomplex voorzien van zadeldaken tussen houten gevels met uitgeschulpte windveren

Castricummerweg 6
Uitgeest
Voormalige Hervormde pastorie, XVIII-XIX. Huizencomplex voorzien van zadeldaken tussen houten gevels met uitgeschulpte windveren.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)