Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalig raadhuis. Gebouwtje met schilddak. De verdieping bereikbaar via een buitentrap naar een bordes in Uitgeest

Gebouw

Kerkbuurt 3
1911CM Uitgeest
Noord Holland

Bouwjaar: laatste kwart 17e eeuw 1675 laatste kwart 17e eeuw


Beschrijving van Voormalig raadhuis. Gebouwtje met schilddak. De verdieping bereikbaar via een buitentrap naar een bordes

Voormalig raadhuis. Gebouwtje met schilddak, XVIId. De verdieping bereikbaar via een buitentrap naar een bordes. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35849
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalig raadhuis. Gebouwtje met schilddak. De verdieping bereikbaar via een buitentrap naar een bordes in Uitgeest

Dwars geplaatst huis op rechthoekige plattegrond. De sporenkap, waarvan de nokgording niet constructief verbonden is met het belendend perceel, is afg ..

Schevelstraat 1
Uitgeest
Dwars geplaatst huis op rechthoekige plattegrond. De sporenkap, waarvan de nokgording niet constructief verbonden is met het belendend perce..

Huis onder zadeldak, met rechthoekige plattegrond. Drie verdiepingen, trapgevel aan de voorzijde. Inwendig oorspronkelijke constructie met balken, kor ..

Schevelstraat 1
Uitgeest
Huis onder zadeldak, met rechthoekige plattegrond. Drie verdiepingen, trapgevel aan de voorzijde. Dateert uit de 17e eeuw. Inwendig oorspron..

Westtoren van de Hervormde Kerk

Kerkbuurt 1
Uitgeest
Toren. Westtoren van de Herv. Kerk. XIV, met gemetselde spits (in 1726 vernieuwd).

Hervormde Kerk. Schip met resten van een ouder dwarspand

Kerkbuurt 1
Uitgeest
Herv. Kerk. Schip XV, met resten van een ouder dwarspand, XIV; smaller driezijdig gesloten koor van omstreeks 1500 en portaal-aanbouw, 1635...

Voormalige Hervormde pastorie. Huizencomplex voorzien van zadeldaken tussen houten gevels met uitgeschulpte windveren

Castricummerweg 6
Uitgeest
Voormalige Hervormde pastorie, XVIII-XIX. Huizencomplex voorzien van zadeldaken tussen houten gevels met uitgeschulpte windveren.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)