Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De kern van de R.K.begraafplaats op de Geest vanwege het gietijzeren kruis, het priestergraf en diverse met wapens gedekte platte zerken en monumenten van oude in Beek woonachtige families in Beek

Graf Begraafplaats

Rijksstraatweg 110
6573DC Beek (gemeente Ubbergen)
Gelderland


Beschrijving van De kern van de R.K.begraafplaats op de Geest vanwege het gietijzeren kruis, het priestergraf en diverse met wapens gedekte platte zerken en monumenten van oude in Beek woonachtige families

De kern van de R.K.begraafplaats op de Geest vanwege het gietijzeren kruis, het priestergraf en diverse met wapens gedekte platte zerken en monumenten van oude in Beek woonachtige families. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35815
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De kern van de R.K.begraafplaats op de Geest vanwege het gietijzeren kruis, het priestergraf en diverse met wapens gedekte platte zerken en monumenten van oude in Beek woonachtige families in Beek

Villa "Westerbeek"

Rijksstraatweg 110
Beek (Gemeente Ubbergen)
"Westerbeek, op markant hoog punt tegen de flank van de heuvelrug gebouwde villa met de voorgevel schuin op de as van de straatweg. Wit gepl..

Grote St.Bartholomeus

Kerkberg 3KERK
Beek (Gemeente Ubbergen)
St.Bartholomeus. Neoclassicistische hallenkerk uit 1825-1826 met Jonische zuilen en arcaden. Verbouwd tot een vierbeukige ruimte met zuilenr..

Huis "Lindenhof"

Rijksstraatweg 177
Beek (Gemeente Ubbergen)
Huis "Lindenhof". Gepleisterd herenhuis uit het tweede kwart der 19e eeuw, bestaande uit een souterrain en bel-etage met afgeknot schilddak,..

Gepleisterde boerderij op T-vormige plattegrond

Waterstraat 3
Beek (Gemeente Ubbergen)
Gepleisterde boerderij op T-vormige plattegrond, 17e of 18e eeuw. In het parallel aan de weg gebouwde en door een pannen schilddak gedekte w..

Toren van de kleine Bartholomeüs

Nieuwe Holleweg 2
Beek (Gemeente Ubbergen)
Toren Laat-gotische toren, waarschijnlijk eerste helft 16e eeuw, waarvan het onderste gedeelte is opgetrokken uit tufsteen. De door twee ron..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)