Meer dan 63.000 rijksmonumenten


"Kopsendal" in Ubbergen

Woonhuis

Ubbergse Holleweg 18
6574AS Ubbergen
Gelderland

Bouwjaar: laatste helft 19e eeuw 1850 laatste helft 19e eeuw


Beschrijving van "Kopsendal"

"Kopsendal", wit gepleisterd kubusvormig pand met verdieping onder laag schilddak. Dubbele woning met toegangen in de noordgevel met balkon op stijlen en in de zijgevel aan de Holleweg. Datering tweede helft 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35813
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van "Kopsendal" in Ubbergen

Grafveld

-
Nijmegen
Grafveld. Datering: 1e eeuw na Chr.

Huis "Schoonoord"

Rijksstraatweg 34
Ubbergen
Huis "Schoonoord". Gepleisterd neo-klassicistisch landhuis met Toscaanse zuilenportiek, Ionische zuilenparen tussen de vensters van de verdi..

Hervormde Kerk

Rijksstraatweg 38
Ubbergen
Herv.Kerk. Gepleisterd eenbeukig kerkje, laatmiddeleeuws, met driezijdige koorsluiting. Op het hoge pannen dak, dat aan de westzijde tegen e..

Begraafplaats rond de Hervormde Kerk, vanwege de grafkelders met eenvoudig bewerkte platte zerken, de omtuining van het perceel en het toegangshek

Rijksstraatweg 38
Ubbergen
Begraafplaats rond de Hervormde Kerk, vanwege de grafkelders met eenvoudig bewerkte platte zerken, de omtuining van het perceel en het toega..

Wit gepleisterd pand met lage verdieping onder een met pannen belegd laag schilddak. Horizontaal getrokken rillen in de pleister van de voorgevel. T-v ..

Rijksstraatweg 28
Ubbergen
Wit gepleisterd pand met lage verdieping onder een met pannen belegd laag schilddak. Horizontaal getrokken rillen in de pleister van de voor..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)