Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis met lage verdieping onder schilddak, achterhuis onder aflopend lessenaarsdak en serre met balkon aan de westzijde in Beek

Woonhuis

Rijksstraatweg 81
6573CK Beek (gemeente Ubbergen)
Gelderland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Woonhuis met lage verdieping onder schilddak, achterhuis onder aflopend lessenaarsdak en serre met balkon aan de westzijde

Woonhuis met lage verdieping onder schilddak, achterhuis onder aflopend lessenaarsdak en serre met balkon aan de westzijde. Vier- en zesruitsschuiframen, voordeur met fraai gesneden panelen en bovenlicht in een houten deuromlijsting, spiegelluiken en zonneblinden. Eerste helft 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35808
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis met lage verdieping onder schilddak, achterhuis onder aflopend lessenaarsdak en serre met balkon aan de westzijde in Beek

Villa "Stern Eck" met toegangshekken

Rijksstraatweg 85
Beek (Gemeente Ubbergen)
De omschrijving wordt als volgt: Inleiding VILLA `Stern Eck', gebouwd in de jaren 1899-1900 (gevelsteen) in opdracht van dhr.W. Braicks. De..

Woonhuis bestaande uit een voorhuis onder mansardekap en achterhuis onder zadeldak

Rijksstraatweg 95
Beek (Gemeente Ubbergen)
WOONHUIS bestaande uit een voorhuis onder mansardekap en achterhuis onder zadeldak. Drie travee├źn breed voorhuis met souterrain en bel-etag..

Bronhuize

Rijksstraatweg 56
Ubbergen
"Bronhuize", wit gepleisterd pand onder flauw hellend met pannen belegd zadeldak, bevattende souterrain, bel-etage met drie balkons aan de v..

Villa "Wilhelmina" met tuinhek

Rijksstraatweg 115
Beek (Gemeente Ubbergen)
Inleiding VILLA `Wilhelmina', met TUINHEK, gebouwd in 1881 (gevelsteen) in opdracht van Heinrich Franz Gerhard van Haaren, afkomstig uit he..

Villa "Klein Hondsbeek" (oorspr. "Elsa") met toegangshek

Rijksstraatweg 117
Beek (Gemeente Ubbergen)
Inleiding VILLA `Klein Hondsbeek' (oorspronkelijk `Villa Elsa'), met TOEGANGSHEK, is gelegen aan de Rijksstraatweg in Beek. Het woonhuis is..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)