Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eik en Dal in Ubbergen

Boerderij

Ubbergensdijk 1
6574AK Ubbergen
Gelderland

Bouwjaar: laatste helft 19e eeuw 1850 laatste helft 19e eeuw


Beschrijving van Eik en Dal

"Eik en Dal", een in de tweede helft van de 19e eeuw tot burgerwoning gemetamorfoseerde oudere L-vormige boerderij, van belang als hoekoplossing van de kruising Rijksstraatweg-Ubbergense Dijk. Voorhuis met souterrain en bel-etage onder schilddak, achterhuis met onderbouw en zijbalkon. Gevels gepleisterd en voorzien van zwaar lijstwerk rond de vensters en uitspringende horizontale banden en decoratief werk aan de achterbouw. Hekwerk langs de straatweg en de Ubbergense Dijk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35804
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eik en Dal in Ubbergen

Oubergzicht

Rijksstraatweg 29
Ubbergen
"Oubergzicht", wit gepleisterde VILLA gebouwd in de stijl van een Zwitsers chalet, bestaande uit hoofdblok, achterbouw en serre. Begane-gron..

Wit gepleisterd pand met lage verdieping onder een met pannen belegd laag schilddak. Horizontaal getrokken rillen in de pleister van de voorgevel. T-v ..

Rijksstraatweg 28
Ubbergen
Wit gepleisterd pand met lage verdieping onder een met pannen belegd laag schilddak. Horizontaal getrokken rillen in de pleister van de voor..

Voormalig tolhuis, wit gepleisterd pand ter breedte van drie traveeën, bestaande uit een iets vooruitspringend middenblok met verdieping onder zade ..

Rijksstraatweg 26
Ubbergen
Voormalig tolhuis, wit gepleisterd pand ter breedte van drie traveeën, bestaande uit een iets vooruitspringend middenblok met verdieping on..

Avalon

Rijksstraatweg 31
Ubbergen
"Avalon", wit gepleisterde villa met verdieping onder een flauw hellend zadeldak met de nok evenwijdig aan de voorgevel langs de straatweg, ..

Avalon

Rijksstraatweg 31
Ubbergen
Het KOETSHUIS is opgetrokken in baksteen op een rechthoekig grondplan. Het geheel is één bouwlaag en een zolderverdieping hoog en wordt ge..

Kaart & Routeplanner

Route naar Eik en Dal in Ubbergen

Foto's (3)