Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bronhuize in Ubbergen

Woonhuis

Rijksstraatweg 56
6574AH Ubbergen
Gelderland

Bouwjaar: 1824


Beschrijving van Bronhuize

"Bronhuize", wit gepleisterd pand onder flauw hellend met pannen belegd zadeldak, bevattende souterrain, bel-etage met drie balkons aan de voorgevel en verdieping met korte vierruits vensters. De vensters en openslaande balkondeuren zijn voorzien van zonneblinden. Bouwjaar 1824. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35802
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bronhuize in Ubbergen

Rozenhof

Rijksstraatweg 43
Ubbergen
"Rozenhof", wit gepleisterd blokvormig villa met verdieping onder omgaand schilddak. Vensters met afgeronde bovenhoeken en een geaccentueerd..

Voormalig klooster van de Franse Zusters

Rijksstraatweg 41
Ubbergen
Voormalig klooster van de Franse Zusters, tot dit doel verbouwde villa, gesitueerd tegen de heuvelflank. Het huis bestaat uit een souterrain..

Heuvelrust

Rijksstraatweg 52
Ubbergen
"Heuvelrust", karakteristiek tegen de heuvelflank in de zichtas van de straatweg gelegen wit gepleisterde villa met vijf travee├źn brede voo..

Beukenheim

Rijksstraatweg 50
Ubbergen
"Beukenheim", wit gepleisterde villa met vier travee├źn brede voorgevel op enige afstand evenwijdig aan de straatweg gelegen. Verhoogd midde..

Woonhuis met lage verdieping onder schilddak, achterhuis onder aflopend lessenaarsdak en serre met balkon aan de westzijde

Rijksstraatweg 81
Beek (Gemeente Ubbergen)
Woonhuis met lage verdieping onder schilddak, achterhuis onder aflopend lessenaarsdak en serre met balkon aan de westzijde. Vier- en zesruit..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)