Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Heuvelrust in Ubbergen

Woonhuis

Rijksstraatweg 52
6574AG Ubbergen
Gelderland

Bouwjaar: 1870-1875


Beschrijving van Heuvelrust

"Heuvelrust", karakteristiek tegen de heuvelflank in de zichtas van de straatweg gelegen wit gepleisterde villa met vijf travee├źn brede voorgevel. In het drie traveeen brede middenrisaliet beganegronds en op de verdieping met balkon openslaande deuren. Vensters en deuren met afgeronde bovenhoeken en sieromlijsting. Datering ca.1870-1875. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35801
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Heuvelrust in Ubbergen

Beukenheim

Rijksstraatweg 50
Ubbergen
"Beukenheim", wit gepleisterde villa met vier travee├źn brede voorgevel op enige afstand evenwijdig aan de straatweg gelegen. Verhoogd midde..

Voormalig klooster van de Franse Zusters

Rijksstraatweg 41
Ubbergen
Voormalig klooster van de Franse Zusters, tot dit doel verbouwde villa, gesitueerd tegen de heuvelflank. Het huis bestaat uit een souterrain..

Rozenhof

Rijksstraatweg 43
Ubbergen
"Rozenhof", wit gepleisterd blokvormig villa met verdieping onder omgaand schilddak. Vensters met afgeronde bovenhoeken en een geaccentueerd..

Maartenshof

Rijksstraatweg 48
Ubbergen
"Maartenshof", villa gelegen op een markant hoog punt in de zichtas van de straatweg achter de splitsing van de J.Dommer van Poldersveldtweg..

Villa "Torensigt"

Jan Dommer van Poldersveldtweg 4
Ubbergen
Inleiding VILLA 'Torensigt' gebouwd in 1889 naar ontwerp van een tot op heden onbekende architect in opdracht van Gijsbert Jan Dommer van P..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)