Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Beukenheim in Ubbergen

Woonhuis

Rijksstraatweg 50
6574AG Ubbergen
Gelderland

Bouwjaar: 1867


Beschrijving van Beukenheim

"Beukenheim", wit gepleisterde villa met vier travee├źn brede voorgevel op enige afstand evenwijdig aan de straatweg gelegen. Verhoogd middenrisaliet van twee traveeen. Zesruits vensters en tuindeuren met zonneblinden. Dakconstructie van elkaar kruizende zadeldaken boven het voorhuis. Bouwjaar 1867. Hekwerk, dat langs de straatzijden de tuin afsluit, bestaande uit afwisselend hoge en lage gietijzeren kolommen met denneappelbekroning op een schuin afgedekt bakstenen muurtje en verbonden door gebogen en bij de ingang krullende staafijzers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35800
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Beukenheim in Ubbergen

Heuvelrust

Rijksstraatweg 52
Ubbergen
"Heuvelrust", karakteristiek tegen de heuvelflank in de zichtas van de straatweg gelegen wit gepleisterde villa met vijf travee├źn brede voo..

Voormalig klooster van de Franse Zusters

Rijksstraatweg 41
Ubbergen
Voormalig klooster van de Franse Zusters, tot dit doel verbouwde villa, gesitueerd tegen de heuvelflank. Het huis bestaat uit een souterrain..

Maartenshof

Rijksstraatweg 48
Ubbergen
"Maartenshof", villa gelegen op een markant hoog punt in de zichtas van de straatweg achter de splitsing van de J.Dommer van Poldersveldtweg..

Rozenhof

Rijksstraatweg 43
Ubbergen
"Rozenhof", wit gepleisterd blokvormig villa met verdieping onder omgaand schilddak. Vensters met afgeronde bovenhoeken en een geaccentueerd..

Villa "Torensigt"

Jan Dommer van Poldersveldtweg 4
Ubbergen
Inleiding VILLA 'Torensigt' gebouwd in 1889 naar ontwerp van een tot op heden onbekende architect in opdracht van Gijsbert Jan Dommer van P..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)