Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Maartenshof in Ubbergen

Woonhuis

Rijksstraatweg 48
6574AE Ubbergen
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1875 1875 ca. 1875


Beschrijving van Maartenshof

"Maartenshof", villa gelegen op een markant hoog punt in de zichtas van de straatweg achter de splitsing van de J.Dommer van Poldersveldtweg. Pand bestaande uit een voorhuis van drie bouwlagen met een iets vooruitspringende middenpartij en gedekt door een zadeldakconstructie met T-vormige noklijn. In de voorgevel vier- en zesruits vensters en tuindeuren met zonneblinden. Aansluitend een lager achterhuis met verdieping onder een laag schilddak. Tegen de zuid- en oostgevel van de achterbouw verdiepingloze annexen. Datering ca.1875. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35799
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Maartenshof in Ubbergen

Villa "Dennenheuvel"

Rijksstraatweg 46
Ubbergen
Inleiding VILLA `Dennenheuvel' is gebouwd tussen 1899 en 1902 in een mengeling van Engelse Landhuisstijl en Art Nouveau, door de Nijmeegse ..

Complex "de Refter"

Rijksstraatweg 39
Ubbergen
Complex genaamd "de Refter", voormalig pensionaatsgebouw en kapel van het door Franse zusters geleide instituut "Notre dame des Agnes", gebo..

Beukenheim

Rijksstraatweg 50
Ubbergen
"Beukenheim", wit gepleisterde villa met vier travee├źn brede voorgevel op enige afstand evenwijdig aan de straatweg gelegen. Verhoogd midde..

Ter Meer

Rijksstraatweg 37
Ubbergen
"Ter Meer", in neo-renaissancestijl gebouwde villa, opgetrokken in baksteen met decoratie in pleister en natuursteen. De gevels worden geacc..

Villa "Torensigt"

Jan Dommer van Poldersveldtweg 4
Ubbergen
Inleiding VILLA 'Torensigt' gebouwd in 1889 naar ontwerp van een tot op heden onbekende architect in opdracht van Gijsbert Jan Dommer van P..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)