Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hervormde Kerk in Ubbergen

Kerkelijk Gebouw

Rijksstraatweg 38
6574AD Ubbergen
Gelderland

Bouwjaar: late middeleeuwen


Beschrijving van Hervormde Kerk

Herv.Kerk. Gepleisterd eenbeukig kerkje, laatmiddeleeuws, met driezijdige koorsluiting. Op het hoge pannen dak, dat aan de westzijde tegen een puntgevel aansluit, een houten klokketorentje, 19e eeuw. Ingrijpend gerestaureerd 1960- '61- In de kerk de kuip van een 17e eeuwse eikehouten preekstoel en een Empire-kabinetorgel. Gietijzeren toegangshek met neogotische, pinakelvormige pijlers. Klokkenstoel met gelui van twee klokken, waarvan een van een anonieme gieter, 1687, diam. 37 cm. en een van J.B. le Vache, 1734, diam. 35,4 cm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35798
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hervormde Kerk in Ubbergen

Begraafplaats rond de Hervormde Kerk, vanwege de grafkelders met eenvoudig bewerkte platte zerken, de omtuining van het perceel en het toegangshek

Rijksstraatweg 38
Ubbergen
Begraafplaats rond de Hervormde Kerk, vanwege de grafkelders met eenvoudig bewerkte platte zerken, de omtuining van het perceel en het toega..

Huis "Schoonoord"

Rijksstraatweg 34
Ubbergen
Huis "Schoonoord". Gepleisterd neo-klassicistisch landhuis met Toscaanse zuilenportiek, Ionische zuilenparen tussen de vensters van de verdi..

Avalon

Rijksstraatweg 31
Ubbergen
"Avalon", wit gepleisterde villa met verdieping onder een flauw hellend zadeldak met de nok evenwijdig aan de voorgevel langs de straatweg, ..

Avalon

Rijksstraatweg 31
Ubbergen
Het KOETSHUIS is opgetrokken in baksteen op een rechthoekig grondplan. Het geheel is één bouwlaag en een zolderverdieping hoog en wordt ge..

Oubergzicht

Rijksstraatweg 29
Ubbergen
"Oubergzicht", wit gepleisterde VILLA gebouwd in de stijl van een Zwitsers chalet, bestaande uit hoofdblok, achterbouw en serre. Begane-gron..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)