Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis "Schoonoord" in Ubbergen

Kasteel Buitenplaats

Rijksstraatweg 34
6574AD Ubbergen
Gelderland

Bouwjaar: derde kwart 19e eeuw 1850 derde kwart 19e eeuw


Beschrijving van Huis "Schoonoord"

Huis "Schoonoord". Gepleisterd neo-klassicistisch landhuis met Toscaanse zuilenportiek, Ionische zuilenparen tussen de vensters van de verdieping en bekronend fronton. Derde kwart 19e eeuw. Rond het huis een landschappelijk park. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35797
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis "Schoonoord" in Ubbergen

Hervormde Kerk

Rijksstraatweg 38
Ubbergen
Herv.Kerk. Gepleisterd eenbeukig kerkje, laatmiddeleeuws, met driezijdige koorsluiting. Op het hoge pannen dak, dat aan de westzijde tegen e..

Begraafplaats rond de Hervormde Kerk, vanwege de grafkelders met eenvoudig bewerkte platte zerken, de omtuining van het perceel en het toegangshek

Rijksstraatweg 38
Ubbergen
Begraafplaats rond de Hervormde Kerk, vanwege de grafkelders met eenvoudig bewerkte platte zerken, de omtuining van het perceel en het toega..

Avalon

Rijksstraatweg 31
Ubbergen
"Avalon", wit gepleisterde villa met verdieping onder een flauw hellend zadeldak met de nok evenwijdig aan de voorgevel langs de straatweg, ..

Avalon

Rijksstraatweg 31
Ubbergen
Het KOETSHUIS is opgetrokken in baksteen op een rechthoekig grondplan. Het geheel is één bouwlaag en een zolderverdieping hoog en wordt ge..

Oubergzicht

Rijksstraatweg 29
Ubbergen
"Oubergzicht", wit gepleisterde VILLA gebouwd in de stijl van een Zwitsers chalet, bestaande uit hoofdblok, achterbouw en serre. Begane-gron..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)