Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wit gepleisterd pand met lage verdieping onder een met pannen belegd laag schilddak. Horizontaal getrokken rillen in de pleister van de voorgevel. T-vensters beganegrond, korte openslaande vensters op .. in Ubbergen

Woonhuis

Rijksstraatweg 28
6574AD Ubbergen
Gelderland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Wit gepleisterd pand met lage verdieping onder een met pannen belegd laag schilddak. Horizontaal getrokken rillen in de pleister van de voorgevel. T-vensters beganegrond, korte openslaande vensters op ..

Wit gepleisterd pand met lage verdieping onder een met pannen belegd laag schilddak. Horizontaal getrokken rillen in de pleister van de voorgevel. T-vensters beganegrond, korte openslaande vensters op de verdieping. Datering eerste helft 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35796
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wit gepleisterd pand met lage verdieping onder een met pannen belegd laag schilddak. Horizontaal getrokken rillen in de pleister van de voorgevel. T-vensters beganegrond, korte openslaande vensters op .. in Ubbergen

Voormalig tolhuis, wit gepleisterd pand ter breedte van drie traveeën, bestaande uit een iets vooruitspringend middenblok met verdieping onder zade ..

Rijksstraatweg 26
Ubbergen
Voormalig tolhuis, wit gepleisterd pand ter breedte van drie traveeën, bestaande uit een iets vooruitspringend middenblok met verdieping on..

Eik en Dal

Ubbergensdijk 1
Ubbergen
"Eik en Dal", een in de tweede helft van de 19e eeuw tot burgerwoning gemetamorfoseerde oudere L-vormige boerderij, van belang als hoekoplos..

Oubergzicht

Rijksstraatweg 29
Ubbergen
"Oubergzicht", wit gepleisterde VILLA gebouwd in de stijl van een Zwitsers chalet, bestaande uit hoofdblok, achterbouw en serre. Begane-gron..

Villa Waalheuvel, monumentaal opgezet landhuis

Rijksstraatweg 24
Ubbergen
Monumentaal opgezet landhuis, ten dele daterend uit het derde kwart van de 19e eeuw, na 1916 in de huidige vorm gebracht en uitgebreid in op..

Avalon

Rijksstraatweg 31
Ubbergen
"Avalon", wit gepleisterde villa met verdieping onder een flauw hellend zadeldak met de nok evenwijdig aan de voorgevel langs de straatweg, ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)