Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalig tolhuis, wit gepleisterd pand ter breedte van drie traveeën, bestaande uit een iets vooruitspringend middenblok met verdieping onder zadeldak met de nok loodrecht op de voorgevel en geflank .. in Ubbergen

Gebouw

Rijksstraatweg 26
6574AD Ubbergen
Gelderland

Bouwjaar: tweede kwart 19e eeuw 1825 tweede kwart 19e eeuw


Beschrijving van Voormalig tolhuis, wit gepleisterd pand ter breedte van drie traveeën, bestaande uit een iets vooruitspringend middenblok met verdieping onder zadeldak met de nok loodrecht op de voorgevel en geflank ..

Voormalig tolhuis, wit gepleisterd pand ter breedte van drie traveeën, bestaande uit een iets vooruitspringend middenblok met verdieping onder zadeldak met de nok loodrecht op de voorgevel en geflankeerd door verdiepingloze zijvleugels onder zadeldaken met de nok evenwijdig aan de gevel. Datering 2e kwart 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35795
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalig tolhuis, wit gepleisterd pand ter breedte van drie traveeën, bestaande uit een iets vooruitspringend middenblok met verdieping onder zadeldak met de nok loodrecht op de voorgevel en geflank .. in Ubbergen

Wit gepleisterd pand met lage verdieping onder een met pannen belegd laag schilddak. Horizontaal getrokken rillen in de pleister van de voorgevel. T-v ..

Rijksstraatweg 28
Ubbergen
Wit gepleisterd pand met lage verdieping onder een met pannen belegd laag schilddak. Horizontaal getrokken rillen in de pleister van de voor..

Eik en Dal

Ubbergensdijk 1
Ubbergen
"Eik en Dal", een in de tweede helft van de 19e eeuw tot burgerwoning gemetamorfoseerde oudere L-vormige boerderij, van belang als hoekoplos..

Villa Waalheuvel, monumentaal opgezet landhuis

Rijksstraatweg 24
Ubbergen
Monumentaal opgezet landhuis, ten dele daterend uit het derde kwart van de 19e eeuw, na 1916 in de huidige vorm gebracht en uitgebreid in op..

Oubergzicht

Rijksstraatweg 29
Ubbergen
"Oubergzicht", wit gepleisterde VILLA gebouwd in de stijl van een Zwitsers chalet, bestaande uit hoofdblok, achterbouw en serre. Begane-gron..

Avalon

Rijksstraatweg 31
Ubbergen
"Avalon", wit gepleisterde villa met verdieping onder een flauw hellend zadeldak met de nok evenwijdig aan de voorgevel langs de straatweg, ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)