Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Villa Montana in Ubbergen

Woonhuis

Pompweg 11
6574AP Ubbergen
Gelderland

Bouwjaar: 1892


Beschrijving van Villa Montana

Villa Montana, een in 1892 met gebruikmaking van de bouwmassa van een bestaand theehuis als huiskern, in chaletstijl opgetrokken woonhuis gelegen tegen de zuidelijke heuvelflank van het Kopse plateau. Wit gepleisterd bakstenen gebouw met in het zicht gelaten stijl- en regelwerk. Rechthoekig bouwblok onder zadeldak met in het midden van de noordgevel een driezijdige uitbouw. Verdieping met doorlopend balkon. Dakkapel met balkon tegen het dakschild boven de uitbouw. Tuin- en balkondeuren, spiegelluiken, nokvorsten met gebakken kam. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35793
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Villa Montana in Ubbergen

Villa Waalheuvel, monumentaal opgezet landhuis

Rijksstraatweg 24
Ubbergen
Monumentaal opgezet landhuis, ten dele daterend uit het derde kwart van de 19e eeuw, na 1916 in de huidige vorm gebracht en uitgebreid in op..

Terrein waarin sporen van bewoning uit de Prehistorie en de Romeinse Tijd

-
Nijmegen
Terrein waarin sporen van bewoning uit de Prehistorie en de Romeinse Tijd.

Voormalig tolhuis, wit gepleisterd pand ter breedte van drie traveeën, bestaande uit een iets vooruitspringend middenblok met verdieping onder zade ..

Rijksstraatweg 26
Ubbergen
Voormalig tolhuis, wit gepleisterd pand ter breedte van drie traveeën, bestaande uit een iets vooruitspringend middenblok met verdieping on..

Wit gepleisterd pand met lage verdieping onder een met pannen belegd laag schilddak. Horizontaal getrokken rillen in de pleister van de voorgevel. T-v ..

Rijksstraatweg 28
Ubbergen
Wit gepleisterd pand met lage verdieping onder een met pannen belegd laag schilddak. Horizontaal getrokken rillen in de pleister van de voor..

Eik en Dal

Ubbergensdijk 1
Ubbergen
"Eik en Dal", een in de tweede helft van de 19e eeuw tot burgerwoning gemetamorfoseerde oudere L-vormige boerderij, van belang als hoekoplos..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)