Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rozenhof in Ubbergen

Woonhuis

Rijksstraatweg 43
6574AC Ubbergen
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1870-1875


Beschrijving van Rozenhof

"Rozenhof", wit gepleisterd blokvormig villa met verdieping onder omgaand schilddak. Vensters met afgeronde bovenhoeken en een geaccentueerde omlijsting. Gekorniste daklijst met consoles. Serre met balkon tegen de oostgevel. Later toegevoegde aanbouw met balkon voor de hoofdingang. Datering ca.1870-1875. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35792
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rozenhof in Ubbergen

Voormalig klooster van de Franse Zusters

Rijksstraatweg 41
Ubbergen
Voormalig klooster van de Franse Zusters, tot dit doel verbouwde villa, gesitueerd tegen de heuvelflank. Het huis bestaat uit een souterrain..

Heuvelrust

Rijksstraatweg 52
Ubbergen
"Heuvelrust", karakteristiek tegen de heuvelflank in de zichtas van de straatweg gelegen wit gepleisterde villa met vijf travee├źn brede voo..

Beukenheim

Rijksstraatweg 50
Ubbergen
"Beukenheim", wit gepleisterde villa met vier travee├źn brede voorgevel op enige afstand evenwijdig aan de straatweg gelegen. Verhoogd midde..

Bronhuize

Rijksstraatweg 56
Ubbergen
"Bronhuize", wit gepleisterd pand onder flauw hellend met pannen belegd zadeldak, bevattende souterrain, bel-etage met drie balkons aan de v..

Maartenshof

Rijksstraatweg 48
Ubbergen
"Maartenshof", villa gelegen op een markant hoog punt in de zichtas van de straatweg achter de splitsing van de J.Dommer van Poldersveldtweg..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)