Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalig klooster van de Franse Zusters in Ubbergen

Woonhuis

Rijksstraatweg 41
6574AC Ubbergen
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1900 1900 ca. 1900


Beschrijving van Voormalig klooster van de Franse Zusters

Voormalig klooster van de Franse Zusters, tot dit doel verbouwde villa, gesitueerd tegen de heuvelflank. Het huis bestaat uit een souterrain, begane grond en verdieping onder omlopend schilddak met grote dakkapellen. Het middenrisaliet van de voorgevel ter breedte van drie traveeën loopt door boven de daklijst en wordt bekroond door een gecurfde gevelafsluiting met een hardstenen kruis als bekroning. Datering ca.1900. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35791
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalig klooster van de Franse Zusters in Ubbergen

Heuvelrust

Rijksstraatweg 52
Ubbergen
"Heuvelrust", karakteristiek tegen de heuvelflank in de zichtas van de straatweg gelegen wit gepleisterde villa met vijf traveeën brede voo..

Beukenheim

Rijksstraatweg 50
Ubbergen
"Beukenheim", wit gepleisterde villa met vier traveeën brede voorgevel op enige afstand evenwijdig aan de straatweg gelegen. Verhoogd midde..

Rozenhof

Rijksstraatweg 43
Ubbergen
"Rozenhof", wit gepleisterd blokvormig villa met verdieping onder omgaand schilddak. Vensters met afgeronde bovenhoeken en een geaccentueerd..

Maartenshof

Rijksstraatweg 48
Ubbergen
"Maartenshof", villa gelegen op een markant hoog punt in de zichtas van de straatweg achter de splitsing van de J.Dommer van Poldersveldtweg..

Complex "de Refter"

Rijksstraatweg 39
Ubbergen
Complex genaamd "de Refter", voormalig pensionaatsgebouw en kapel van het door Franse zusters geleide instituut "Notre dame des Agnes", gebo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)