Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ter Meer in Ubbergen

Woonhuis

Rijksstraatweg 37
6574AC Ubbergen
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1885-1890


Beschrijving van Ter Meer

"Ter Meer", in neo-renaissancestijl gebouwde villa, opgetrokken in baksteen met decoratie in pleister en natuursteen. De gevels worden geaccentueerd door vanuit het met een schilddak gedekte hoofdblok vooruitspringende korte vleugels die zijn bekroond met stilistisch aan de Hollandse renaissance ontleende topgevels en een overhoeks geprojecteerde uitbouw met dakkapel voor een hoog schilddak. Datering ca.1885-1890. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35790
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ter Meer in Ubbergen

Complex "de Refter"

Rijksstraatweg 39
Ubbergen
Complex genaamd "de Refter", voormalig pensionaatsgebouw en kapel van het door Franse zusters geleide instituut "Notre dame des Agnes", gebo..

Villa "Dennenheuvel"

Rijksstraatweg 46
Ubbergen
Inleiding VILLA `Dennenheuvel' is gebouwd tussen 1899 en 1902 in een mengeling van Engelse Landhuisstijl en Art Nouveau, door de Nijmeegse ..

Maartenshof

Rijksstraatweg 48
Ubbergen
"Maartenshof", villa gelegen op een markant hoog punt in de zichtas van de straatweg achter de splitsing van de J.Dommer van Poldersveldtweg..

Beukenheim

Rijksstraatweg 50
Ubbergen
"Beukenheim", wit gepleisterde villa met vier travee├źn brede voorgevel op enige afstand evenwijdig aan de straatweg gelegen. Verhoogd midde..

Voormalig klooster van de Franse Zusters

Rijksstraatweg 41
Ubbergen
Voormalig klooster van de Franse Zusters, tot dit doel verbouwde villa, gesitueerd tegen de heuvelflank. Het huis bestaat uit een souterrain..

Kaart & Routeplanner

Route naar Ter Meer in Ubbergen

Foto's (2)