Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rozendal in Ubbergen

Kasteel Buitenplaats

Rijksstraatweg 33
6574AB Ubbergen
Gelderland

Bouwjaar: 1868


Beschrijving van Rozendal

"Rozendal", tot woning verbouwd koetshuis van het in 1868 afgebroken huis Ubbergen. Verdiepingloos huis onder overstekend rieten zadeldak met stenen dakkapel met dakruitertje tegen het zuidoostelijke dakschild. Vensters en openslaande deuren met luiken. Karakteristieke ligging in de voormalige middentuin van de gesloopte buitenplaats. De grote vijver bij het huis vormt een restant van de vroeg 19e eeuwse tuinaanleg, die een 17e eeuwse verving, waarvan nog sporen in de parcelering van het terrein aanwezig zijn. Datering midden 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35788
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rozendal in Ubbergen

Avalon

Rijksstraatweg 31
Ubbergen
"Avalon", wit gepleisterde villa met verdieping onder een flauw hellend zadeldak met de nok evenwijdig aan de voorgevel langs de straatweg, ..

Avalon

Rijksstraatweg 31
Ubbergen
Het KOETSHUIS is opgetrokken in baksteen op een rechthoekig grondplan. Het geheel is één bouwlaag en een zolderverdieping hoog en wordt ge..

Hervormde Kerk

Rijksstraatweg 38
Ubbergen
Herv.Kerk. Gepleisterd eenbeukig kerkje, laatmiddeleeuws, met driezijdige koorsluiting. Op het hoge pannen dak, dat aan de westzijde tegen e..

Begraafplaats rond de Hervormde Kerk, vanwege de grafkelders met eenvoudig bewerkte platte zerken, de omtuining van het perceel en het toegangshek

Rijksstraatweg 38
Ubbergen
Begraafplaats rond de Hervormde Kerk, vanwege de grafkelders met eenvoudig bewerkte platte zerken, de omtuining van het perceel en het toega..

Oubergzicht

Rijksstraatweg 29
Ubbergen
"Oubergzicht", wit gepleisterde VILLA gebouwd in de stijl van een Zwitsers chalet, bestaande uit hoofdblok, achterbouw en serre. Begane-gron..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)