Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Avalon in Ubbergen

Woonhuis

Rijksstraatweg 31
6574AA Ubbergen
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1870 1870 ca. 1870


Beschrijving van Avalon

"Avalon", wit gepleisterde villa met verdieping onder een flauw hellend zadeldak met de nok evenwijdig aan de voorgevel langs de straatweg, die een door een zadeldak gedekt smal middenrisaliet bezit. Tegen het risaliet een uitgebouwde ingangspartij waarboven een overdekt balkon. Dakruiter op de kruising van de daknokken. Datering ca.1870. Uitgebouwde houten serre met balkon ca.1890 toegevoegd tegen de oostelijke zijgevel. Spijlenhekwerk, langs de straatweg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35787
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Avalon in Ubbergen

Avalon

Rijksstraatweg 31
Ubbergen
Het KOETSHUIS is opgetrokken in baksteen op een rechthoekig grondplan. Het geheel is één bouwlaag en een zolderverdieping hoog en wordt ge..

Hervormde Kerk

Rijksstraatweg 38
Ubbergen
Herv.Kerk. Gepleisterd eenbeukig kerkje, laatmiddeleeuws, met driezijdige koorsluiting. Op het hoge pannen dak, dat aan de westzijde tegen e..

Begraafplaats rond de Hervormde Kerk, vanwege de grafkelders met eenvoudig bewerkte platte zerken, de omtuining van het perceel en het toegangshek

Rijksstraatweg 38
Ubbergen
Begraafplaats rond de Hervormde Kerk, vanwege de grafkelders met eenvoudig bewerkte platte zerken, de omtuining van het perceel en het toega..

Oubergzicht

Rijksstraatweg 29
Ubbergen
"Oubergzicht", wit gepleisterde VILLA gebouwd in de stijl van een Zwitsers chalet, bestaande uit hoofdblok, achterbouw en serre. Begane-gron..

Huis "Schoonoord"

Rijksstraatweg 34
Ubbergen
Huis "Schoonoord". Gepleisterd neo-klassicistisch landhuis met Toscaanse zuilenportiek, Ionische zuilenparen tussen de vensters van de verdi..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)