Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Oubergzicht in Ubbergen

Woonhuis

Rijksstraatweg 29
6574AA Ubbergen
Gelderland

Bouwjaar: ca.1900-1910


Beschrijving van Oubergzicht

"Oubergzicht", wit gepleisterde VILLA gebouwd in de stijl van een Zwitsers chalet, bestaande uit hoofdblok, achterbouw en serre. Begane-gronds rondboogvensters met spiegelluiken, op de verdieping openslaande deuren met blinden, uitkomend op een rondom de vrije zijden van het hoofdblok door schoren gedragen balkon. Ver overstekend flauw hellend zadeldak, uitwendig zichtbare geschoorde gording en houten beschieting tegen de geveltoppen. Spijlenhekwerk langs de straatweg ca.1900-1910. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35786
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Oubergzicht in Ubbergen

Eik en Dal

Ubbergensdijk 1
Ubbergen
"Eik en Dal", een in de tweede helft van de 19e eeuw tot burgerwoning gemetamorfoseerde oudere L-vormige boerderij, van belang als hoekoplos..

Avalon

Rijksstraatweg 31
Ubbergen
"Avalon", wit gepleisterde villa met verdieping onder een flauw hellend zadeldak met de nok evenwijdig aan de voorgevel langs de straatweg, ..

Avalon

Rijksstraatweg 31
Ubbergen
Het KOETSHUIS is opgetrokken in baksteen op een rechthoekig grondplan. Het geheel is één bouwlaag en een zolderverdieping hoog en wordt ge..

Wit gepleisterd pand met lage verdieping onder een met pannen belegd laag schilddak. Horizontaal getrokken rillen in de pleister van de voorgevel. T-v ..

Rijksstraatweg 28
Ubbergen
Wit gepleisterd pand met lage verdieping onder een met pannen belegd laag schilddak. Horizontaal getrokken rillen in de pleister van de voor..

Hervormde Kerk

Rijksstraatweg 38
Ubbergen
Herv.Kerk. Gepleisterd eenbeukig kerkje, laatmiddeleeuws, met driezijdige koorsluiting. Op het hoge pannen dak, dat aan de westzijde tegen e..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)