Rijksmonumenten > Tongerlose hoeve, voormalige b... > Tilburg

Tongerlose hoeve, voormalige boerderij van de abdij in Tilburg

Route naar Tongerlose hoeve, voormalige boerderij van de abdij Route berekenen

Kaart voor Tongerlose hoeve, voormalige boerderij van de abdij in Tilburg

Beschrijving | Recensies (0)

Beschrijving Tongerlose hoeve, voormalige boerderij van de abdij

De Tongerlose Hoeve, voormalige boerderij van de abdij van Tongerlo. 17e eeuwse hoeve van het Kempische langgeveltype, met twee schuren van het Vlaamse schuurtype. In een der vensters een gebrandschilderd glas met wapen, waaronder: "Adriaen Gheerincx, dispensier van Tongerloo, anno 1657". Met bakhuis.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Gerelateerde monumenten in de buurt van Tongerlose hoeve, voormalige boerderij van de abdij in Tilburg

1. 1
    Kasteelhoeve, Brabantse langgevelboerderij
    Hasseltstraat 256
    5046 LR Tilburg
    Brabantse langgevelboerderij, voor 1737 gebouwd. Rieten zadeldak tussen puntgevels met rollagen. Vensters met 30-ruitsschuiframen. Bakhui..
  2. 2
    De Oliemeulen
    Reitse Hoevenstraat 32
    5042 EH Tilburg
    Boerderij "de Oliemolen" oorspronkelijk XVII, tot de eerste helft van de XIX eeuw als zodanig in gebruik, daarna boerderij. De westzijde ..
  3. 3
    Langgerekt bedrijfspand
    5042 EH Tilburg
    Langgerekt bedrijfspand. Woonhuis, stal en oliemolen in de huidige vorm eerste helft 19e eeuw. Pannen schilddak.
  4. 4
    Voormalig fabriekscomplex
    Goirkestraat 88
    5046 GN Tilburg
    Voormalig fabriekscomplex van voorheen de N.V. Wollenstoffenfabriek C. Mommers & Co en anderen; een voor de 19e- en 20e-eeuwse ontwikkeli..
  5. 5
    Boerderij uit de 18e eeuw met rieten wolfdak, gepleisterde voorgevel, waarin twee vensters met luiken en 16-ruitsschuiframen en vlechtingen in de zijgevels
    Bokhamerstraat 13
    5042 GD Tilburg
    Boerderij uit de 18e eeuw met rieten wolfdak, gepleisterde voorgevel, waarin twee vensters met luiken en 16-ruitsschuiframen en vlechting..