Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Villa De vier jaargetijden in Tilburg

Woonhuis

Noordstraat 36
5038EJ Tilburg
Noord Brabant

Bouwjaar: derde kwart 19e eeuw


Beschrijving van Villa De vier jaargetijden

Gepleisterd herenhuis in de eclectische trant van het derde kwart der 19e eeuw. Voorgevel met middenrisaliet, houten kroonlijst met voluutconsoles en vensters met korfbogige gesloten omlijstingen. De verdiepingsvensters hebben oreilles en kuiven van bladwerk. Dubbele deur met panelen en snijwerk. Interieurs uit de bouwtijd. Aan de achterzijde van het huis twee vooruitspringende lagere zijvleugels onder schilddaken. Het door deze vleugels en de achtergevel van het huis omsloten binnenplaatsje wordt aan de tuinzijde afgesloten door een ijzeren sierhek. Tuinaanleg voor en achter het huis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35722
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Villa De vier jaargetijden in Tilburg

Villa Desiré

Spoorlaan 438
Tilburg
Inleiding Voormalige VILLA "Desiré" uit 1897 in Eclectische stijl gebouwd naar ontwerp van architect W.F.J.H. Bouman. De villa, nu in gebr..

Villa Joseph

Spoorlaan 436
Tilburg
Inleiding Voormalige VILLA "Joseph" uit 1897 in Eclectische stijl naar ontwerp van architect W.F.J.H. Bouman (Tilburg/Breda). De halfvrijst..

Voormalige ambachtsschool in eclectische en rationalistische bouwstijl

Spoorlaan 434
Tilburg
Inleiding Voormalige AMBACHTSSCHOOL in Eclectische en Rationalistische bouwstijl uit 1880 en 1904. De school is opgericht door de gemeente ..

Woonhuis

Noordstraat 91
Tilburg
Inleiding WOONHUIS uit ca. 1910 in Art Nouveaustijl. Omschrijving Het woonhuis heeft drie bouwlagen onder een plat dak. De voorgevel is t..

Voormalige paraplufabriek gebouwd voor guillaume gimbrère

Fabriekstraat 6
Tilburg
Inleiding Voormalige PARAPLUFABRIEK uit 1886 gebouwd voor Guillaume Gimbrère. De firma, die een zaak in de Heuvelstraat had, is opgericht ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (14)

Alle 14 foto's weergeven