Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen in Tilburg

Woonhuis

Sint Josephstraat 122
5017GL Tilburg
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1870


Beschrijving van Eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen

Uit ca. 1870 daterend, eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen. In de met een forse kroonlijst versierd met cassetten, vierpasmotief, muizetandlijst en consoles afgesloten voorgevel in totaal 9 schuifvensters met stucwerkomlijsting en kuifstuk, een deur met bovenlicht voorzien van omlijsting, die is afgedekt met een kroonlijst op consoles. In de zijgevels en de achtergevel schuifvensters (deels nog T-vensters). Tegen de beide zijgevels -terugliggend t.o.v. de voorgevel en uitspringend t.o.v. de achtergevel - een uit de bouwtijd daterende aanbouw zonder verdieping onder met pannen gedekt schilddak en voorzien van schuifvensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35718
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen in Tilburg

Garage

Sint Josephstraat 122
Tilburg
Omschrijving onderdeel 2: garage. Op de achtergrens (zuidzijde) van het terrein gelegen eenlaags garagegebouw met entree aan de Lanciersstr..

tuin park landgoed

Sint Josephstraat 122
Tilburg
Omschrijving onderdeel 3: erf, tuinmuur en -hek. De villa (1) bevindt zich op de noordelijke helft van een langgerekt erf. In de zuidelijke..

Pand zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak

Sint Josephstraat 131
Tilburg
Uit ca. 1860 daterend pand zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak; de deels gepleisterde, deels in schoonwerk opgetrokken gevels..

Duvelhok

Sint Josephstraat 133
Tilburg
Fabrieksgebouw, bestaande uit twee evenwijdige vleugels met verdieping en zadeldaken, gedekt door pannen, midden 19e eeuw. Vensters met zesr..

Gedeelte van het voormalig fabriekscomplex van de textielfabriek Van den Bergh Krabbendam, oorspronkelijk Lancierskazerne

Sint Josephstraat 126
Tilburg
Gedeelte van het voormalig fabriekscomplex van de textielfabriek Van den Bergh Krabbendam. Gebouwd in 1842 als Lancierskazerne; in 1859 in g..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)