Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blokvormig pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen in Tilburg

Woonhuis

Sint Josephstraat 135
5017GG Tilburg
Noord Brabant

Bouwjaar: laat 19e eeuw


Beschrijving van Blokvormig pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen

Laat 19e eeuws, eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen. Gevels afgesloten met forse kroonlijst - aan de voorzijde voorzien van consoles, cassetten en tandlijsten - voorzien van hardstenen lijsten en aan de voorzijde gedecoreerd met plint tot vensterbank-hoogte, met hardstenen diamantkoppen in de hoek- en middenlisenen en met hardstenen balkon op consoles boven de dubbele neo-renaissance deur met bovenlicht in het midden. In voor-, achter- en rechter zijgevel getoogde schuifvensters. Boven het midden van de voorgevel een bakstenen dakkapel met aan weerszijden een oeil-de-bouef. Tegen de rechter zijgevel een aangebouwde serre onder met leien gedekt omlopend schilddak, dat rust op gietijzeren kolommen met sierstukken in de zwikken, met onderlangs de goot een sierrand van gietijzer. Op het achtererf een langgerekt koetshuis met verhoogde middenpartij onder met leien gedekt schilddak met insteekkap tegen puntgevel en met zijvleugels onder met leien gedekte zadeldaken. Onderlangs de goten en gevellijsten een sierlijst van gietijzer. Getoogde venster- en deuropeningen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35716
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blokvormig pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen in Tilburg

Eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak

Sint Josephstraat 137
Tilburg
Uit 1875 daterend, eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak. De voor..

Gedeelte van het voormalig fabriekscomplex van de textielfabriek Van den Bergh Krabbendam, oorspronkelijk Lancierskazerne

Sint Josephstraat 126
Tilburg
Gedeelte van het voormalig fabriekscomplex van de textielfabriek Van den Bergh Krabbendam. Gebouwd in 1842 als Lancierskazerne; in 1859 in g..

Duvelhok

Sint Josephstraat 133
Tilburg
Fabrieksgebouw, bestaande uit twee evenwijdige vleugels met verdieping en zadeldaken, gedekt door pannen, midden 19e eeuw. Vensters met zesr..

Pand zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak

Sint Josephstraat 131
Tilburg
Uit ca. 1860 daterend pand zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak; de deels gepleisterde, deels in schoonwerk opgetrokken gevels..

Eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen

Sint Josephstraat 122
Tilburg
Uit ca. 1870 daterend, eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak met ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)