Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Duvelhok in Tilburg

Nijverheid Industrie

Sint Josephstraat 133
5017GG Tilburg
Noord Brabant

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Duvelhok

Fabrieksgebouw, bestaande uit twee evenwijdige vleugels met verdieping en zadeldaken, gedekt door pannen, midden 19e eeuw. Vensters met zesruitsschuiframen. Tegen de voorgevel de met spaarvelden en boogfriezen versierde bakstenen vierkante onderbouw van een schoorsteen. Links een gebouw zonder verdieping met boogvenster en getoogde deur, gedekt door een schilddak. Hierachter een langgerekte fabrieksvleugel onder sheddaken, aan de straatzijde een hekwerk. Naast de langgerekte vleugel wordt het fabrieksterrein afgesloten door een tuinmuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35715
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Duvelhok in Tilburg

Pand zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak

Sint Josephstraat 131
Tilburg
Uit ca. 1860 daterend pand zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak; de deels gepleisterde, deels in schoonwerk opgetrokken gevels..

Blokvormig pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen

Sint Josephstraat 135
Tilburg
Laat 19e eeuws, eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak met hoekscho..

Gedeelte van het voormalig fabriekscomplex van de textielfabriek Van den Bergh Krabbendam, oorspronkelijk Lancierskazerne

Sint Josephstraat 126
Tilburg
Gedeelte van het voormalig fabriekscomplex van de textielfabriek Van den Bergh Krabbendam. Gebouwd in 1842 als Lancierskazerne; in 1859 in g..

Eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak

Sint Josephstraat 137
Tilburg
Uit 1875 daterend, eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak. De voor..

Eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen

Sint Josephstraat 122
Tilburg
Uit ca. 1870 daterend, eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak met ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (13)

Alle 13 foto's weergeven