Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak in Tilburg

Woonhuis

Sint Josephstraat 131
5017GG Tilburg
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1860


Beschrijving van Pand zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak

Uit ca. 1860 daterend pand zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak; de deels gepleisterde, deels in schoonwerk opgetrokken gevels zijn in 1978 wit geverfd. De voorgevel heeft een plint en een doorlopende vensterbank van hardsteen en is afgesloten met een eenvoudige kroonlijst met cassetten. In de voorgevel vier schuifvensters met geprofileerde stucwerkomlijsting en kleine kuif, en een deur met bovenlicht, voorzien van geprofileerde omlijsting afgedekt met kroonlijst op consoles. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35714
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak in Tilburg

Eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen

Sint Josephstraat 122
Tilburg
Uit ca. 1870 daterend, eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak met ..

Garage

Sint Josephstraat 122
Tilburg
Omschrijving onderdeel 2: garage. Op de achtergrens (zuidzijde) van het terrein gelegen eenlaags garagegebouw met entree aan de Lanciersstr..

tuin park landgoed

Sint Josephstraat 122
Tilburg
Omschrijving onderdeel 3: erf, tuinmuur en -hek. De villa (1) bevindt zich op de noordelijke helft van een langgerekt erf. In de zuidelijke..

Duvelhok

Sint Josephstraat 133
Tilburg
Fabrieksgebouw, bestaande uit twee evenwijdige vleugels met verdieping en zadeldaken, gedekt door pannen, midden 19e eeuw. Vensters met zesr..

Gedeelte van het voormalig fabriekscomplex van de textielfabriek Van den Bergh Krabbendam, oorspronkelijk Lancierskazerne

Sint Josephstraat 126
Tilburg
Gedeelte van het voormalig fabriekscomplex van de textielfabriek Van den Bergh Krabbendam. Gebouwd in 1842 als Lancierskazerne; in 1859 in g..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)