Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hek met gemetselde hekpijlers, waarop 14 gietijzeren heiligenbeelden in neogotische stijl in Tilburg

Graf Begraafplaats

Noordhoekring 99
5038GC Tilburg
Noord Brabant

Bouwjaar: 1896


Beschrijving van Hek met gemetselde hekpijlers, waarop 14 gietijzeren heiligenbeelden in neogotische stijl

Hek met gemetselde hekpijlers, waarop 14 gietijzeren heiligenbeelden in neogotische stijl, ca. 1896. Op het kerkhof een Calvarieberg waarop een kruisbeeld met gietijzeren corpus, geflankeerd door twee stenen heiligenbeelden, die vroeger deel uitmaakten van de reeks beelden op de hekpijlers en na restauratie bij de Calvarieberg geplaatst zullen worden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35694
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hek met gemetselde hekpijlers, waarop 14 gietijzeren heiligenbeelden in neogotische stijl in Tilburg

graf begraafplaats

Bredaseweg 45
Tilburg
Inleiding. Op de katholieke begraafplaats aan de Bredaseweg staat het GRAFMONUMENT voor het echtpaar Lodewijk Frans Bourgonjon en Theonie V..

graf begraafplaats

Bredaseweg 45
Tilburg
Inleiding. Op de katholieke begraafplaats aan de Bredaseweg staat het GRAFMONUMENT in Art Nouveauvormen van de familie Aelen. Gerard Aelen ..

graf begraafplaats

Bredaseweg 45
Tilburg
Inleiding. Op de katholieke begraafplaats aan de Bredaseweg staat het Neo-Gotische GRAFMONUMENT van de familie De Charro. Frederik Nicolaas..

graf begraafplaats

Bredaseweg 45
Tilburg
Inleiding. Het GRAFMONUMENT van Hendrik Bernard Beckers behoort tot de oudste nog aanwezige grafmonumenten op de katholieke begraafplaats a..

graf begraafplaats

Bredaseweg 45
Tilburg
Inleiding. Op de rooms-katholieke begraafplaats aan de Bredaseweg staat het GRAFMONUMENT van de familie Pollet. Het monument werd vervaardi..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)