Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met groot dwars gebouwd woonhuis onder schilddak met roedenverdeling in de vensters naast ingang met zijlichten in Suwâld

Boerderij

Zuiderend 31
9265LW Suwâld (gemeente Tytsjerksteradiel)
Friesland

Bouwjaar: mog. 18e eeuw (kern) 1800 mog. 18e eeuw (kern)


Beschrijving van Boerderij met groot dwars gebouwd woonhuis onder schilddak met roedenverdeling in de vensters naast ingang met zijlichten

Boerderij met grote dwars gebouwd woonhuis onder schilddak; in de vensters roeden naast de ingang daarmede gekoppelde zijlichten. Het geheel fraai gelegen aan groot vaarwater. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35685
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met groot dwars gebouwd woonhuis onder schilddak met roedenverdeling in de vensters naast ingang met zijlichten in Suwâld

Georgiuskerk. Hervormde kerk

Kerkbuurt 23
Suwâld (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Ned. Herv. Kerk, gelegen op een kerkhof. Bij een uitbreiding van de kerk in 1922 is het westelijke gedeelte dat wellicht nog wel uit de 12e ..

Kop-rompboerderij in ambachtelijk-traditionele bouwtrant in roodbruine baksteen

Westerein 23
Garyp (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Omschrijving KOP-ROMPBOERDERIJ uit 1873 opgetrokken in ambachtelijk-traditionele bouwtrant in roodbruine baksteen. De KOP heeft een zadelda..

Kop-rompboerderij, bijschuur

Westerein 23
Garyp (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Omschrijving BIJSCHUUR uit omstreeks 1912 van bruine gezande baksteen onder met zwarte Friese golfpannen gedekt zadeldak met wolfseind en u..

Kop-rompboerderij, stookhok

Westerein 23
Garyp (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Omschrijving STOOKHOK waarschijnlijk van hetzelfde bouwjaar als de boerderij en bijschuur, te weten 1873. Het hok ligt aan de zuidkant van ..

Petruskerk

Tsjerkepaed 18
Garyp (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Herv.Kerk. Eenvoudig kerkje met driezijdige sluiting en daktoren, alles uit 1838. In de kerk gesneden preekstoelkuip met achterschot en klan..

Kaart & Routeplanner