Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kop-rompboerderij met jongere voorgevel met topschoorsteen met bord en zes- en negenruitvensters in de dienstruimten in Sumar

Boerderij

Greate Buorren 51
9262SC Sumar (gemeente Tytsjerksteradiel)
Friesland

Bouwjaar: 1756


Beschrijving van Kop-rompboerderij met jongere voorgevel met topschoorsteen met bord en zes- en negenruitvensters in de dienstruimten

Kop-rompboerderij gebouwd in 1756 blijkens aanzetstenen aan de voorgevel; deze is echter onlangs in modern materiaal herbouwd met behoud van de algemene vorm met topschoorsteen met bord. In de zijgevels en de dienstruimten die in de schuur zijn gebouwd zes- en negenruitsvensters. Inrit van de schuur gedicht. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35681
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kop-rompboerderij met jongere voorgevel met topschoorsteen met bord en zes- en negenruitvensters in de dienstruimten in Sumar

Hervormde kerk, pastorie

Greate Buorren 23
Sumar (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Inleiding PASTORIE van de Nederlands Hervormde Gemeente. Het pand is oorspronkelijk in 1930 als woonhuis ontworpen door architect C. de Boe..

Dorpskerk, hervormde kerk en toren, gelegen op een kerkhof

Greate Buorren 14
Sumar (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Herv. Kerk en toren, gelegen op een kerkhof. Eenvoudig kerkgebouw met ingebouwde westtoren in 1769 opgetrokken ter vervanging ener oudere. I..

Villaboerderij met woonhuis in een aan de Art Nouveau verwante bouwstijl

Lânsbuorren 4
Sumar (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Inleiding Villaboerderij waarvan het WOONHUIS in een aan de Art Nouveau verwante bouwstijl in 1915 voor de bestaande schuur is gebouwd, naa..

Kop-rompboerderij met kort voorhuis met zesruitsvensters en schoorsteen en in de schuur getrokken woonruimten

Achterwei 5
Sumar (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Kop-rompboerderij uit 1864, bestaande uit kort voorhuis (een schoorsteen) en in de schuur getrokken woonruimten. De voordeur bevindt zich in..

Hoop De Hoop

Mounepaed 21
Sumar (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Korenmolen De Hoop; bovenkruier met stelling, herbouwd in 1867.

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)