Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kop-rompboerderij met ondiep voorhuis onder zadeldak tegen topgevel met boeiborden en topschoorsteen met versierd bord in Eastermar

Boerderij

Skûlenboargerwei 5
9261XA Eastermar (gemeente Tytsjerksteradiel)
Friesland

Bouwjaar: 1865


Beschrijving van Kop-rompboerderij met ondiep voorhuis onder zadeldak tegen topgevel met boeiborden en topschoorsteen met versierd bord

Boerderij van het kop-romptype; het ondiepe voorhuis onder zadeldak tegen topgevel met boeiborden. langs de top en topschoorstenen met versierd bord. Zesruitsvensters in voorhuis en voorgevel van het schuurgedeelte. Bakhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35665
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kop-rompboerderij met ondiep voorhuis onder zadeldak tegen topgevel met boeiborden en topschoorsteen met versierd bord in Eastermar

Toren van de voormalige Hervormde Kerk

Torenlaan 11
Eastermar (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Toren van de v.m. Herv. Kerk. Ver buiten de kom van het dorp gelegen nog wel 13e eeuwse bakstenen toren. Mechanisch torenuurwerk Gebr. van B..

Pastorie

Torenlaan 1
Eastermar (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Omschrijving De PASTORIE bij de Nederlands Hervormde kerk is een in Eclectische stijl gebouwd blokhuis uit 1875. Het door architect D.D. Du..

Nederlands Hervormde kerk

Torenlaan 14
Eastermar (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Omschrijving Een in eclectische trant uitgevoerde KERK, naar een ontwerp van R. Kielstra. De aannemer was K.F. Ozinga uit Dokkum. De kerk i..

Gebouw voor Christelijke Belangen

Torenlaan 12
Eastermar (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Omschrijving GEBOUW voor Christelijke Belangen gebouwd in 1924, met elementen uit de Interbellumstijl. Met de uitvoering was belast J.D. Sc..

Nieuw Stedma

Grote Hornstweg 16
Eastermar (Gemeente Tytsjerksteradiel)
Omschrijving Het VOORHUIS van de boerderij uit 1912 is met aan Art Nouveau verwante stijlelementen opgetrokken in roodbruine strengpersstee..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)